mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka bo enih: Iz Lešnice do Otočca otroci varneje v šolo

Piše: R.K.

Čas objave:
23.08.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Uredili bodo šolsko pot na Otočcu; NEK oktobra v remont; V Trebnjem želijo narediti korak naprej.

SVET NA KRKI

Po ratifikaciji sporazuma med Slovenijo in Italijo o solidarnostnih ukrepih za zagotovitev zanesljivosti oskrbe s plinom ima vlada zdaj na mizi še predlog za sklenitev tovrstnega sporazuma s Hrvaško. Sporazuma bi Sloveniji omogočil, da v primeru motnje v oskrbi s plinom svojih zaščitenih odjemalcev Hrvaško zaprosi za solidarnostno pomoč. Sporazum bi v primeru sprejetja veljal za obe strani, torej bi lahko Slovenija zaprosila Hrvaško za pomoč in obratno.

V Klubu slovenskih podjetnikov so vladi poslali pripombe na predlagane spremembe zakona o dohodnini. Nasprotujejo predlogom o znižanju splošne olajšave, dvigu obdavčitve v zadnjem dohodninskem razredu, o spremembah glede obdavčitve dohodkov iz kapitala in o obdavčitvi prihodkov iz naslova oddajanja premoženja, predlagajo pa uvedbo razvojno-socialne kapice.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler sta včeraj na Osnovni šoli Otočec podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 184.000 evrov z DDV za ureditev dela šolske poti od naselja Lešnica do Osnovne šole Otočec. Na tem odseku bo na novo zgrajenih 750 metrov cestne razsvetljave, 160 metrov manjkajočega pločnika na Lešnici. kjer bo urejena tudi avtobusna postaja, šolska pot pa bo varnejša še z dvema novima prehodoma za pešce. Dela se začnejo v prihodnjih dneh in bodo zaključena do konca tega leta. Kot je povedal župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, občina s to investicijo celovito ureja prometno varno šolsko pot na območju otoške osnovne šole, v okviru prizadevanj za prometno varnost otrok in šolarjev pa je napovedal tudi številne druge tovrstne projekte.

V Nuklearni elektrarni Krško za 1. oktober predvidevajo začetek rednega remonta. Ta bo trajal dober mesec dni, v tem času pa bo elektrarna zaustavljena. Med remontom bodo v elektrarni opravili menjavo dela izrabljenega goriva s svežim ter vzdrževalna dela in preverjanja, ki jih lahko opravijo le med zaustavitvijo elektrarne. V skladu z usmeritvijo elektrarne o stalnem posodabljanju opreme na podlagi lastnih in mednarodnih izkušenj bodo opravili tudi posodobitve in modifikacije. Med drugim bodo zamenjali visokotlačno turbino, kar bo omogočilo povečanje moči elektrarne. V času remonta bodo zagotovili električno energijo iz drugih virov.

Rokometaši trebanjskega Trima so v zadnjih dveh sezonah ligo NLB končali na drugem mestu. V sezoni 2022/23 želijo narediti korak naprej v elitnem domačem tekmovanju, globoke sledi pa nameravajo pustiti tudi v evropski ligi, kjer jih konec tega tedna že čaka prva tekma uvodnega kroga na Švedskem. Njihova želja je, da se znova prebijejo v skupinski del evropske lige, tako kot so to storili v sezoni 2020/21, je povedal trener Trima in selektor slovenske moške reprezentance Uroš Zorman. Dodaja, da je po prenovi lige prvakov to tekmovanje iz leta v leto močnejše in kakovostnejše,