kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Po poteh krošnjarja Urbana v teh občinah

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Tri občine s skupnim projektom Po poteh krošnjarja Urbana; Bliža se zaključek S-Faktorja; Novo vodstvo kolesarskega kluba Adria Mobil.

SVET NA KRKI

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je v pregledu okoli 200 plačilnih list, glede katerih so se nanjo v okviru odprtih vrat minuli teden obrnili delavci, v okoli 30 odstotkih odkrila napake in kršitve. Izstopali so nepravilno obračunani stroški prevoza na delo in nekateri dodatki.

Mariborska policijska uprava danes znova pripravlja že tradicionalno Štengijado, odprto prvenstvo v teku na Kalvarijo. Gre za tek mešanih trojk po 455 stopnicah na znameniti mariborski grič, dogodek pa je vselej tudi humanitarno obarvan. Vsako leto zbrana sredstva namenijo v pomoč različnim prejemnikom, letos jih bodo podarili Kriznemu centru Palček, zatočišču za kratkotrajno celodnevno obravnavo otrok do šestega leta, ki se znajdejo v stiski.

KRKA DOMA

Po poteh krošnjarja Urbana bodo turisti spoznavali občine Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Omenjeni projekt so Rokodelski center Ribnica, Občina Sodražica in Turistično društvo Loški Potok zasnovale v okviru projekta Skupaj smo lahko turizem ITP Rokodelstvo. Turisti bodo lahko obiskali tri tematske poti in na njih spoznavati kraje, znamenitosti in domačo obrt. Na območju občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok so v okviru projekta zasnovali po eno tematsko pot, ki jo lahko obiskovalci obiščejo kot enodnevni ali kot tridnevni izlet. Slednje lahko izvedejo na lasten način, lahko pa si pri tem pomagajo s tematsko karto ali z lokalnim vodnikom, za katerega se dogovorijo na informacijski točki v ribniškem gradu ali v rokodelskem centru. Na vse tri poti se je mogoče odpraviti z avtomobilom, kolesom ali peš. Dolge so okoli 20 kilometrov.

OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj že peto leto organizira festival S-FACTOR. Zaključna prireditev bo v četrtek ob 11. uri v Kulturnem centru Semič.   5. mednarodni festival videov S faktor temelji ter širi zavedanje o zmožnostih in ustvarjalnih talentih oseb s posebnimi potrebami. Sodelovanje v takšnem projektu otrokom veliko pomeni, naloge pa se jim razdelijo glede na njihova močna področja pravi vodja projekta Dijana Brinac. Na letošnjem festivalnem tekmovanju, ki ga organizira Osnovna Šola Milke Šobar – Nataše Črnomelj, je sodelovalo 23 osnovnih šol in organizacij iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. 

Marko Lekše je novi predsednik kolesarskega kluba Adria Mobil za mandatno obdobje 2023 do 2027. Zamenjal je dosedanjo predsednico Mojco Novak. Člani so na občnem zboru za podpredsednico izvolili Ljudmili Kastelec, v upravnem odboru pa so še Urban Kramar, Damir Dominič, Robi Kastelic, Lovro Peterlin, Zdravko Sančanin, Milena Bevc, Marjan Menger, Robert Medle in Sebastjan Brajer. Predsednica nadzornega odbora ostaja Marija Papež, člana sta še Andrej Kulovec in Nevenka Živec. Janko Hrovat je predsednik disciplinske komisije, njena člana sta Miran Štih in Rafko Križman. Več kot 100 prisotnih članov KK Adria Mobil je obravnavalo in soglasno sprejelo poročila o delu upravnega odbora, Kolesarskega kluba Adria Mobil v letu 2022, disciplinske komisije, nadzornega odbora in finančno poročilo. Vsi prisotni so potrdili tudi program dela kluba za leto 2023 in spremembo pravil KK Adria Mobil. Direktor kluba Bogdan Fink se je na koncu dosedanji predsednici, Mojci Novak, ki je s svojim delom na čelu kluba pustila neizbrisen pečat, iskreno zahvalil za njen izjemen prispevek k razvoju novomeškega kolesartva in športa.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 23.5.2023