900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: 18 brezposelnih bodo vključili v javna dela

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Letos za programe javnih del 90.000 evrov; Občasne delne zapore med Malim Slatnikom in Petelinjekom.

SVET NA KRKI

Povprečna košarica osnovnih živil, katerih cene spremlja kmetijsko ministrstvo, je ob enajstem popisu pri šestih trgovcih v Sloveniji 31. januarja stala 40,30 evra, kar je približno evro manj od vrednosti na desetem popisu. Povprečna vrednost je tako dosegla novo najnižjo vrednost od septembra lani, so zapisali na ministrstvu.

Agencija za varnost prometa pred začetkom zimskih počitnic za drugo polovico učencev in dijakov poziva k varni vožnji. Vožnja v zimskih razmerah, še posebej po poledenelem in zasneženem vozišču, je lahko zelo zahtevna in od voznika zahteva še večjo osredotočenost na vožnjo.

KRKA DOMA

Občina Brežice aktivno pristopa k reševanju brezposelnosti v lokalni skupnosti s programom javnih del, kjer občina nastopa tudi kot naročnik javnih del. Gre za zaposlitvene programe, ki so namenjeni aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socializaciji – socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti, spodbujanju razvoja novih delovnih mest. Letos bo občina za programe javnih del namenila 90.000 evrov in tako zagotovila vključitev 18 brezposelnih oseb. Občina Brežice sofinancira 12 različnih programov, štirim programom pa je izkazan javni interes. zagotavlja Zavod za zaposlovanje iz Proračuna RS, na podlagi javnega povabila za izbor programov za leto 2023. Med izvajalci, pri katerih delajo ljudje, zaposleni v programu javnih del je tudi Dnevni center Ozara Slovenija, enota Brežice.

Med Malim Slatnikom in Petelinjekom se izven cestišča nadaljuje izgradnja večnamenske poti za pešce in kolesarje, v ponedeljek, 6. februarja pa se začenja urejanje bankin in travnatih površin ob vozišču. Za urejanje bankin bo gradbeni izvajalec po potrebi vzpostavljal premikajoče se krajše delne zapore, promet pa bo potekal izmenično enosmerno s semaforji. Dela bodo predvidoma zaključena do konca aprila. Na celotni trasi med Malim Slatnikom in Petelinjekom je bila konec preteklega leta že prenovljena cesta, izvedeno je bilo tudi avtobusno obračališče pri podružnični Osnovni šoli Mali Slatnik. Dela so se nadaljevala z izgradnjo večnamenske poti, sledi ureditev površin ob vozišču ter postavitev javne razsvetljave. Naložba je vredna nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa Mestna občina Novo mesto.