Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – 350 zaposlenih v Revozu bo ostalo brez dela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V Sloveniji delež polno cepljenih proti covidu-19 znaša 50 odstotkov, z vsemi potrebnimi odmerki je namreč cepljenih 1.055.042 prebivalcev. Največ je polno cepljenih s cepivom proizvajalcev Pfizer in BioNTech.

Meso se bo na trgovskih policah kmalu občutno podražilo, saj so se podražile vse surovine za proizvodnjo mesa, kot je koruza, ki je dražja za 50 do 70 odstotkov, embalaža, energija in delovna sila. Goveje, svinjsko in piščančje meso naj bi se tako podražilo za 10 do 15 odstotkov, ocenjuje direktor Celjskih mesnin.

KRKA DOMA:
V Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih delov letos stala skupaj nekaj več kot 70 dni, zaradi tega pa so ob slabi dve petini predvidene proizvodnje, so se odločili za prehod proizvodnje z dveh na poldrugo izmeno. Ta ukrep sicer ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 na 480 vozil dnevno, zaradi te odločitve pa naj bi bilo ob delo 350 zaposlenih.

Podjetje Treves iz Biča pri Trebnjem, ki izdeluje sestavne dele za zvočno in termično izolacijo vozil, katerega proizvodnjo je januarja prizadel obsežen požar, je po marčni odločitvi matične francoske družbe o zaprtju septembra pristalo v likvidaciji. Večina od sto zaposlenih je našla novo zaposlitev.

V Brežicah je na ogled razstava o Ivanu Ivačiču – prvi kuharski TV Zvezdi. Naslovili so jo »Ljudje naj bi kuhali z veseljem«. Ivačič, ki se je rodil na Zdolah pri Krškem, je s svojim kuharskim znanjem in veščinami pa je navduševal televizijske gledalce že v 60. letih prejšnjega stoletja, večkrat je kuhal tudi za predsednika takratne Jugoslavije Josipa Broza - Tita in njegove državniške goste.

Osrednja informativna oddaja, 14.10.2021

Krka ob enih