mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: 50 let Kluba za podvodne aktivnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
11.04.2023 13:11

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: 50 let Kluba za podvodne aktivnosti; Neznanci prosjačijo in se pretvarjajo da so gluhonemi.

SVET NA KRKI

Avstrija namerava znova podaljšati nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko za šest mesecev, je danes povedal avstrijski notranji minister Gerhard Karner. Kot je pojasnil je podaljšanje nujno, ker nadzor na zunanjih schengenskih mejah ne deluje. Napovedal je, da bo Avstrija Evropsko komisijo o novem podaljšanju nadzora na notranji schengenski meji s Slovenijo in Madžarsko obvestila v prihodnjih dneh.

Obseg trgovine na drobno v evrskem območju se je februarja na mesečni ravni zmanjšal za 0,8 odstotka, v EU pa za 0,9 odstotka. V medletni primerjavi je upadel za tri oz. 3,1 odstotka, je danes objavil Eurostat. Slovenija je na mesečni ravni zabeležila največji padec med državami članicami EU, znašal je 10,5 odstotka.

KRKA DOMA

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto letošnje leto praznuje 50 let delovanja. Šteje 60 članov, ki jih skupaj druži želja po potapljanju. Leta 1973 ga je ustanovila skupina Novomeščanov, ki jih je združevala želja po raziskovanju takrat še dokaj ne obiskanega podvodnega okolja. Leto pozneje je klub postal tudi član Slovenske potapljaške zveze – krovne organizacije vseh slovenskih potapljačev. V regiji in v širšem slovenskem prostoru ga poznamo po tradicionalnih ekoloških akcijah čiščenja reke Krke, ki so se pod imenom Krka IZVIR - IZLIV množično začele leta 1994. Danes jih poznamo pod imenom EKOPOTAPLJAČI ZA ČISTO KRKO. Iz Krke so doslej potegnili veliko odpadkov, tudi vojne ostanke. 

V zadnjih dneh so policisti prejeli več obvestil, da naj bi pred trgovskimi centri na območju Dolenjske in Posavja neznanci prosjačili denar in se pretvarjali, da so gluhonemi. Prevažali naj bi se z osebnim avtomobilom znamke Škoda karavan, bolgarskih registrskih oznak. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev tujcev in pozivajo občane, naj neznanim osebam ne izročajo denarja oziroma naj preverijo, ali imajo osebe ustrezna dovoljenja za pobiranje prostovoljnih prispevkov. Policisti ugotavljajo, da kršitelji poleg neupravičenega pobiranja prispevkov pogosto ljudi tudi ogoljufajo pri vračilu denarja.

Osrednja informativna oddaja, 11.4.2023