Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: 50-letnica KK Adria Mobil

Piše: R.K.

Čas objave:
28.11.2022 13:02

V današnji Osrednji informativni oddaji Krka ob enih: KK Adria Mobil praznovala 50-letnico; V Trebnjem 240 mladih gasilcev; Krkaši kljub zaostanku zmagali.

SVET NA KRKI

Okrajne volilne komisije bodo danes ugotavljale izid glasovanja na referendumih o spremembah zakonov o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) po pošti iz Slovenije in jih prištele k nedeljskim rezultatom. Glede na razliko med za in proti pa ni pričakovati, da bi lahko spremenile rezultat.

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bodo ponovno zagnali v začetku decembra, so za STA danes povedali v Tešu. Teš 6 so s ciljem privarčevati premog za zimske mesece, ko bodo potrebe po energiji večje in bo uvoz elektrike predvidoma dražji kot zdaj, iz omrežja začasno izklopili 14. oktobra.

KRKA DOMA

V dvorani Osnovne šole Trebnje so v soboto pripravili 20. državni kviz
gasilske mladine. Organiziral ga je Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije, gostitelj tekmovanja pa je bila Gasilska zveza Trebnje oziroma Gasilska regija Dolenjska. Na tekmovanju, ki je obsegalo teoretični in praktični del, je nastopilo 240 tekmovalcev iz 79 ekip, 28 pionirskih, 27 mladinskih in 24 pripravnikov, iz trinajstih od skupaj 17 gasilskih regij v okviru Gasilske zveze Slovenije. V kategoriji pionirji je slavila domača ekipa PGD Občine iz Gasilske zveze Trebnje, drugo mesto je zasedla ekipa Medvedce, tretje pa PGD Ožbolt. Med mladinci je največ točk zbrala ekipa PGD Blagovica, na drugo mesto se je uvrstila ekipa PGD Jarše-Rodica, na tretje pa PGD Zbelovo. Med gasilci pripravniki pa je zmaga pripadla ekipi PGD Vinska Gora, na drugem mestu je bila ekipa PGD Polšnik in na tretjem PGD Jarše-Rodica.

Kolesarski klub Adria Mobil je obeležil 50-letnico delovanja. Ob častitljivem klubskem jubileju je minuli petek, v Novem mestu, v Kulturnem centru Janeza Trdine, potekala prireditev, na kateri so se sprehodili po ključnih dogodkih v zgodovini kluba in osvetlili nekatere ključne posameznike, ki so se zapisali v klubsko zgodovino in srca Dolenjcev. Zaradi stalne želje po napredku, razvoju in učenju je Kolesarski klub Adria Mobil skozi vsa desetletja zmogel in znal obstati ter s kakovostnim delom na vseh področjih delovanja tudi pustiti močan pečat tako na lokalnem kot na nacionalnem nivoju. Vztrajnost, pogum, tekmovalnost, ambicioznost in športni duh so zaznamovali klubsko pot, tako kot so jo zaznamovali mnogi posamezniki, tekmovalci in športni delavci s svojim predanim in trdim delom. Mojca Novak, predsednica kluba in Bogdan Fink, direktor kluba, sta podelila priznanja vsem, ki so pomembno prispevali k razvoju kluba, tekmovalcem kluba za vrhunske športne rezultate in sponzorjem ter partnerjem kluba, ki so s svojim družbeno odgovornim delovanjem omogočili razvoj kluba in kolesarstva, ki je danes eden najbolj priljubljenih športov.

Košarkarji Krke so po velikem preobratu v drugem polčasu nadoknadili 21 točk zaostanka in v tekmi 5. kroga 2. ABA lige premagali GGD Šenčur z 66:63 (14:27, 10:18, 23:14, 19:4). S tem ostajajo neporaženi v tej sezoni. Krkaše, ki imajo v 2. ABA ligi pet zmag, že jutri čaka nadaljevanje v Ligi Nova KBM, ko bodo gostili moštvo Šentjurja.

Osrednja informativna oddaja 28.11.2022