900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: 60 tisoč uporabnikov brez elektrike

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2022 13:21

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: 60 tisoč uporabnikov brez elektrike; V Osnovni šoli Šentjernej končali energetsko sanacijo; Končanje prenove železnice morda že do leta 2027; Lokalne volitve 2022: Kdo bo vodil Mirno Peč

SVET NA KRKI

Od 15. novembra do 15. marca je v Sloveniji obvezna zimska oprema na vseh motornih vozilih, torej zimske pnevmatike ali letne pnevmatike s snežnimi verigami. Globina profila pnevmatik ne sme biti manjša od treh milimetrov. Izjema so priobalna območja.

Direkcija RS za infrastrukturo je pri nadgradnji železniške postaje Grosuplje kršila prepoved diskriminacije, saj novi podhod ljudem z gibalnimi ovirami ne omogoča neoviranega dostopa, je danes sporočil zagovornik načela enakosti Miha Lobnik.

KRKA DOMA

Na spletni strani Elektra Ljubljana je bilo sicer pred tem objavljeno, da je zaradi izrednih razmer brez elektrike 25757 uporabnikov na območju Novega mesta in 48 uporabnikov na območju Kočevja, Do izpada je prišlo tudi na območju Bele krajine. Skupaj je brez elektrike na območju jugovzhoda ostalo okoli 60.000 gospodinjstev. Kot poroča republiška Uprava za zaščito in reševanje, je na območju Novega mesta ob isti uri kot se je zgodil izpad energije, prišlo do delovne nesreče, kar so nam potrdili tudi na PU Novo mesto. Po prvih podatkih je prišlo do električnega udara, pri katerem je bila poškodovana ena oseba. Ali sta zadevi povezani, za zdaj ni jasno. Novosti sproti objavljamo tudi v programu, na naši spletni strani radiokrka.si in na Facebooku.

Dolenjci in Belokranjci bi lahko končanje prenove železnice dočakali leta 2027 Novo mesto, 14. novembra - Dolenjska železniška proga od Ljubljane do državne meje s Hrvaško pri Metliki bo v prihodnjih letih deležna temeljite prenove. Vršilec dolžnosti direktorja direkcije za infrastrukturo Bojan Tičarje povedal, da naj bi naložba v temeljito prenovo železniških postaj in nadgradnjo proge ter vseh potrebnih naprav in opreme po najbolj optimističnih pričakovanjih stala približno 114 milijonov evrov, 43 milijonov evrov pa so predvideli kot naložbo v nadgradnjo in posodobitve vodenja železniškega prometa.

V Osnovni šoli Šentjernej so uradno končali njeno energetsko sanacijo. Naložba je terjala 1,8 milijona evrov. Šentjernejska občina jo je izvedla v okviru 2,4 milijona evrov vredne energetske sanacije občinskih stavb. Za to skupno naložbo si je zagotovila 1,2 milijona evrov kohezijskega denarja, enak znesek pa je v projekt vložil koncesionar. Na šolski stavbi brez prizidka in telovadnice so prenovili pročelje, zamenjali so stavbno pohištvo, izolirali podstrešja in uredili ravna ostrešja. Prenovili so ogrevalni sistem, pri katerem plin ni več glavno kurivo, prezračevanja jedilnice, kuhinje in male telovadnice, sistem za pripravo sanitarne vode in razsvetljavo. Sicer pa občina ob energetski sanaciji na šoli izvaja še delno prenovo sistema meteorne in fekalne kanalizacije, ureja zbornico in kabinete, nekdanjo krajevno kinodvorano preureja v manjšo šolsko telovadnico in urejuje dostopne poti do športne dvorane, so dodali. Skupna vrednost vseh izvedenih naložb v stavbe in ostalo infrastrukturo osnovnih šol Šentjernej in Orehovica znaša 2,7 milijona evrov, so pristavili na šentjernejski občini in še sporočili, da prihodnje leto načrtujejo gradnjo nove športne dvorane, prenovo atletske steze in nogometnega igrišča z umetno travo in razsvetljavo.

LOKALNE VOLITVE 2022

V občini Mirna peč sta kandidaturo za župana oddala dva kandidata. Na volitvah se bosta pomerila sedanji župan Andrej Kastelic, ki kandidira s podporo volivcev in nekdanji mirnopeški župan Zvonko Lah, ki kandidira s podporo Zelenih Slovenije.

Osrednja informativna oddaja 15.11.2022