mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Jacqueline Njena.si

Hrvati Jacqueline še niso pozabili

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - Iščejo morilca

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2021 12:43

V informativni oddaji sem bila danes z vami Ajda Zorko.

Včeraj so v Sloveniji opravili 5022 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 981 okužb, je sporočila vlada. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 829. V bolnišnici zdravijo 507 covidnih bolnikov, intenzivno zdravljenje jih potrebuje 96. V ponedeljek je umrlo devet covidnih bolnikov. Delež pozitivnih testov je v ponedeljek znašal 19,5 odstotka, v nedeljo je bil 15,7-odstoten.

Dopolnilnim zdravstvenim zavarovalnicam je lani in v prvih dveh mesecih letošnjega leta, ko se je zaradi epidemije zmanjšalo število opravljenih zdravstvenih storitev, po informacijah ministrstva za zdravje ostalo okoli 60 do 65 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena za skrajševanje čakalnih vrst. Kdaj bo objavljen tovrstni razpis, še ni znano.


KRKA DOMA
Policisti preiskujejo smrt moškega z območja Grosupljega. Gre za 77-letnika, ki je živel v gozdu. Imel naj bi več mačk, prebivalci pa so ga največkrat videvali na kolesu. Vodja skupine za krvne in seksualne delikte sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Gregor Mlakar je povedal, da intenzivna kriminalistična preiskava trenutno še poteka, zato podrobnosti zaradi interesa preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti še ne morejo posredovati.

Občina Brežice gradi nov pet oddelčni vrtec v Dobovi. Energetsko učinkovita stavba je že pod streho, trenutno pa se izvajajo dela v četrti gradbeni fazi. Župan Ivan Molan je povedal, da je v teku javno naročilo za dobavo in montažo opreme za vrtec. Ogrevanje bo potekalo s talnim gretjem, kot vir toplote za delovanje toplotnih črpalk pa se bodo uporabile geosonde, ki bodo omogočale tudi hlajenje prostorov. Prostori so orientirani proti jugu z namenom čim večje izrabe sonca v prehodnem in zimskem obdobju. Vrednost izgradnje vrtca je 1,6 milijona evrov, je pa občina Brežice pridobila tudi nepovratna sredstva v višini 249 tisoč evrov.

Po letu dni premora se na dolenjske ceste to nedeljo vrača kolesarska dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil. Okoli 170 kolesarjev bo v močni mednarodni konkurenci premagovalo 180 kilometrov dolgo traso.  Športni direktor Adrie Mobil Marko Kump, ki je na dirki slavil pred dvema letoma, verjame v svojo ekipo. Tekmo si bo mogoče ogledati v prenosu na kanalu ekipe na YouTube-u ter spletni strani kolesarskega društva Adria Mobil.

Krka ob enih, 23.3.2021