Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Sevnici podelili bronasto priznanje

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2022 13:21

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Po pustnih dneh se v Katoliški cerkvi z današnjo pepelnično sredo začenja 40 dni posta pred veliko nočjo. V sodobnosti to ne pomeni le odpovedovanja mesnim jedem, ampak tudi razvadam.Slovenska karitas skupaj z Agencijo za varnost prometa, zavodom Med.Over.Net in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje že tradicionalno začenja akcijo 40 dni brez alkohola. Tokrat bo potekala v znamenju solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Vlada je danes vzpostavila vladni klicni center, kjer bodo strokovnjaki z različnih področij nudili informacije o pomoči, ki jo Slovenija nudi državljanom iz Ukrajine. Moč bo dobiti informacije glede vstopa in bivanja v sloveniji, postopk apriznanja mednarodne zaščite ter informacije, na kakšten način lahko posamezniki ali organizacije nudijo pomoč. Klicni center bo deloval vse dni v tednu od 8. do 18. ure. Za klice iz Slovenije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 41 42. Urad je vzpostavil tudi poseben elektronski poštni naslov info.ukrajina@gov.si.

KRKA DOMA
Ob dnevu civilne zaščite, ki smo ga obeležili 1. marca, so v Sevnici izročili bronasto priznanje aktivnemu člani štaba civilne zaščite občine Sevnica Radu Gobcu. Področje Rada Gobca je tehnično reševanje ob naravnih in drugih nesrečah. S svojo udeležbo se je že večkrat izkazal pri poplavah in ostalih naravnih nesrečah, je aktivni član komisije za popis in oceno škode na objektih in infrastrukturi, opravlja tudi delo svetovalca za naravne nesreče.

Včeraj so v občino Brežice prispeli prvi begunci iz Ukrajine. V tej skupini so predvsem družinski člani ukrajinskih državljanov, ki so zaposleni v podjetjih v Posavju. Občina Brežice je omogočila begunskim družinam začasno nastanitev v obnovljenih prostorih nekdanjega Doma upokojencev Brežice, ki ima opremljene skupne kuhinje in kopalnice, ležišča oz. postelje pa je prispevala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Pomoč v hrani in oblačilih ter ostalih življenjskih potrebščinah bosta beguncem zagotovili podjetji AFP d.o.o. in Stilles d.o.o.

Župan Ivančne Gorice Dušan Strnad in Stane Zaletel iz podjetja GPI Tehnika sta podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo novega 8-oddelčnega vrtca v Šentvidu pri Stični. Pogodba je vredna dobre 4,2 milijona evrov, zajema pa izgradnjo objekta, parkirišč, izgradnjo otroškega igrišča ob objektu in zunanjo in prometno ureditev, ki je predvidena po podrobnem prostorskem načrtu. Gradnja vrtca se bo začela že v tem tednu, zaključek pa se predvideva v letošnji jeseni.

Danes ponoči ob 3.33 je Radeče stresel potresni sunek, dobro uro kasneje, ob 4.44 pa je streslo še Mokronog. Potres v Radečah, ki je imel magnitudo 2,5 so čutili prebivalci Radeč, Mirne, Šentruperta, Trebnjega in okolice. Magnituda potresa v Mokronogu je bila 0,7, čutili pa so ga posamezni prebivalci Mokronoga in okoliških občin. Danes malo po 11. uri pa se je streslo tudi Stari trg ob Kolpi. Potres je imel magnitudo 1,6.

Krka ob enih, 2.3.2022