Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Začenja se gradnja kolesarske povezave

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Ob Svetovnem dnevu Downovega sindroma, katerega datum simbolizira genetsko posebnost tega sindroma - dodaten kromosom na 21. paru kromosomov v vsaki človeški celici, bo tudi letos v 21 krajih po Sloveniji potekal pohod z baloni. Letošnji dan je posvečen razpravi o pojmu vključevanja ljudi s to gensko motnjo.

Slovenska karitas začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Ne pozabimo. Zbrana sredstva bodo namenjena za pomoč najrevnejšim družinam, otrokom in starejšim na območjih BiH, Srbije, Severne Makedonije in Albanije, kjer so se ob epidemiji v zadnjih dveh letih socialno-ekonomske razmere še poslabšale, so sporočili iz Slovenske karitas.

KRKA DOMA

V tem tednu se bo pričela gradnja Regionalne kolesarske povezave Črnomelj – Kanižarica, ki v 1. fazi poteka v dolžini okoli 700 metrov od konca obvoznice v Črnomlju do križišča regionalnih cest v Kanižarici, s podaljškoma mimo avtobusnih postajališč v tem križišču proti Blatniku in Vinici. Dela bodo zaključena predvidoma do 30. junija 2022. Ocenjena vrednost projekta je 940.435 evrov.

Dijaki 2.A letnika biotehniške gimnazije na Kmetijski šoli Grm želijo spremeniti svet na bolje. Zato pripravljajo veliko zbiralno akcijo papirja, pri kateri potrebujejo pomoč tudi ostalih. Z zbranim denarjem nameravajo kupiti sadike dreves, ki jih bodo posadili po šolski posesti. Zbiralna akcija bo potekala v četrtek, 24. marca na parkirišču pred Grmom Novo mesto, centrom biotehnike in turizma, kjer bo pripravljen zabojnik.

Minuli vikend se je v sklopu predstavitve regij na slovenskem paviljonu Dubaju s poslovnim forumom predstavila jugovzhodna Slovenija. Osvetlili so pomen gospodarstva v regiji in prihodnost razvoja izobraževanja. Na njem sta sodelovala tudi Gregor Macedoni, župan mestne občine Novo mesto in predsednik Razvojnega sveta regije JV in Franci Bratkovič, direktor Regionalnega razvojnega centra Novo mesto. S plesom in petjem je dogajanje popestrilo tudi folklorno društvo Kres Novo mesto.

S tekmami 18. kola se je ta konec tedna končal redni del tekmovanja v 1. Slovenski namiznoteniški ligi. Ekipa Športnega društva SU Novo mesto je ostala na vrhu lestvice, saj so bili v Ravnah na Koroškem proti aktualnim državnim prvakom, ekipi Inter Diskonta, boljši s 5:3. Uroš Slatinšek je bil znova najboljši igralec lige in je redni del prvenstva končal brez poraza. Dosegel je kar 43 zmag. Športno društvo SU bo ta konec tedna znova v vlogi organizatorja večjega tekmovanja. V športnem centru Livada bo namreč v soboto in nedeljo potekalo Državno prvenstvo za kadete in kadetinje, kjer se novih medalj nadejajo tudi Novomeščani.

Osrednja informativna oddaja, 21.3.2022