kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kako bo izgledal bazen v Krškem?

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji: Izbrali idejno rešitev za nov bazen; Ribnica z novimi defibrilatorji; Poletje v znamenju gradbenih del.

SVET NA KRKI

Vse zračne sile iz tujine, ki so pomagale pri gašenju požara na goriškem Krasu, so odpoklicali. Na terenu je aktivnih 240 gasilcev, ki opravljajo nadzor in čiščenje ter zalivanje robov požarišča. Gasilci tudi spremljajo dogajanje na dveh žariščih, je za regijski štab Civilne zaščite za Severno Primorsko povedal vodja izmene Sebastjan Kozar.
Noč je bila sicer za gasilce na Krasu dokaj mirna. Na terenu je bilo 734 gasilcev, ki so izvajali nadzor ter čistili in zalivali robove požarišča. Požar je še naprej pod nadzorom, nekaj manjših aktivnih posameznih žarišč pa so gasilci obvladali.
Iz regijskega štaba so zjutraj znova opozorili ljudi, naj ne prihajajo na ta del Krasa na izlete in oglede požarišča. Na terenu so še vedno gasilci, gozdni delavci, vojaki, nevarnost predstavljajo tudi ožgana drevesa, predvsem pa še vedno neeksplodirana ubojna sredstva iz prve svetovne vojne.

Objave na internetu močno vplivajo na počutje mladostnikov, so v raziskavi ugotovili v Centru za varnejši internet Safe.si. Raziskava je pokazala, da zaradi spletnih objav kar tretjina slovenskih dijakinj in četrtina učenk zadnje triade osnovne šole razmišlja o plastični operaciji. Spletne objave pa poleg slabega počutja vplivajo tudi na spanec. Nedoseganje lepotnih idealov, ki jih vsiljujejo nerealne in pogosto grafično obdelane spletne objave, ima lahko slab vpliv na počutje in duševno dobrobit mladostnikov, ki so v občutljivem obdobju glede sprejemanja svojega telesa in razvijanja občutka lastne vrednosti, so v sporočilu za javnost zapisali v Centru za varnejši internet.

KRKA DOMA

Komisija Mestne občine Krško je na razpisu za idejno rešitev za mestni bazen, ki so ga na občini pripravili s sodelovanjem Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, izbrala predlog Borisa Beržana in Monice Juvera Jaminez s sodelavci. Na podlagi izbrane zmagovalne idejne rešitve bodo z avtorji začeli pogovore o pripravi projektne dokumentacije.
Projekt novega mestnega bazena sicer spada med kratkoročne cilje Mestne občine Krško, skupno vrednost naložbe pa so po občinskih podatkih ocenili na približno šest milijonov evrov. Novi večji pokriti bazen nameravajo zgraditi ob športnem kompleksu pri Stadionu Matije Gubca. V prihodnjem kratkoročnem obdobju bo sicer šlo za eno največjih občinskih naložb, z gradnjo bazena ob Stadionu Matije Gubca in postajališču za avtodome pa želijo zaokrožiti tamkajšnji športni kompleks. Predmet projektnega natečaja je bila rešitev za arhitekturno in krajinsko oblikovanje bazenskega kompleksa: dveh bazenov s tribunami, gostinskim lokalom in wellnes centrom, ureditev zunanjih površin, vključno z ohranjanjem navezave na rekreacijske poti ob nabrežju Save, in ureditev sanitarij za potrebe parkirišča za avtodome. Idejna rešitev predvideva tudi ohranitev sedanje navezave do rekreacijske poti ob savskem nabrežju.

Občina Ribnica je v sklopu projekta Skupaj za varni jutri poskrbela za namestitev desetih novih avtomatskih eksternih defibrilatorjev oziroma AED. Nameščeni so na zasebnih hišah Otavice 6a in Gorenji Lazi 6, na gasilskih domovih Prigorica, Lipovec, Jurjevica, Bukovica, Dane, na stanovanjski hiši Pugled 7, Rokodelskem centru Ribnica, ter poslovni stavbi Lepovče 23. AED-ji so prosto dostopni 24 ur na dan, vse dni v tednu. V sklopu projekta je Občina Ribnica izbrala Zdravstveni dom Ribnica za izvajanje delavnic temeljnih postopkov oživljanja z AED ter tudi zagotovila potrebno opremo za izvajanje delavnic. Skupno bo v prihodnjih mesecih izvedenih 52 delavnic, termini pa bodo objavljeni na spletni strani Občine Ribnica.

Na območju MO Novo mesto se v poletnem času izvajajo številna gradbena dela. Aktualne investicije na področju komunalne infrastrukture se izvajajo v sklopu rekonstrukcije cestišča in izgradnje kolesarske povezave Drska–Bršljin na Ulici Slavka Gruma, dela prav tako potekajo na vodovodu v Turkovi ulici. V prihodnjem mesecu bodo začeli z gradnjo kanalizacije v Gorenjih in Dolenjih Lakovnicah in preplastitev Levičnikove ceste. Jeseni se bo začela gradnja kanalizacije s čistilno napravo na Vrhu pri Ljubnu in v Dolenjem Kamenju, obeta se nadaljevanje del na kanalizaciji v Ždinji vasi. V prihodnje se v okviru obnove Seidlove ceste načrtuje še celovita rekonstrukcija kanalizacije in tangiranega vodovoda na osrednji novomeški cesti.

Osrednja informativna oddaja, 25.7.2022