Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: Podpisali pogodbo

Piše: RK

Čas objave:
02.08.2022 13:04

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: 89-letnik vinjen in brez vozniškega, Podpisani pogodbi za grabrovško kanalizacijo, Življenje ob vodi na Glavnem trgu.

SVET NA KRKI

Trenutno največja sončna elektrarna v Sloveniji, sončna elektrarna Prapretno, je 2. avgusta letos po navedbah investitorja kot prva sončna elektrarna v Sloveniji pridobila pravnomočno uporabno dovoljenje.

Zunanja ministrica Tanja Fajon se v New Yorku udeležuje desete pregledne konference pogodbe o neširjenju jedrskega orožja (NPT), obisk na sedežu ZN pa izkorišča tudi za pogovore o kandidaturi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta ZN za obdobje 2024-2025.

KRKA DOMA
Včeraj sta bili sklenjeni pogodbi za izgradnjo kanalizacije Grabrovec – 2. faza in obnovo vodovoda Grabrovec. Obe investiciji na Grabrovcu bo izvajalo javno podjetje Komunala Metlika, d. o. o. Skupna vrednost obeh gradbenih pogodb znaša 186.387,48 evrov brez DDV. Sredstva bo v celoti zagotovila Občina Metlika v letošnjem proračunu. Naselje Grabrovec je delno opremljeno s kanalizacijo za odvod komunalnih odpadnih voda, ki se zaključi s čistilno napravo kapacitete 200 PE. Kanalizacija je bila zgrajena leta 2015, čistilna naprava pa leta 2019. V letošnjem letu bodo zgradili preostali manjkajoči del kanalizacijskega sistema v dolžini 360 m. Sočasno z izgradnjo kanalizacije bodo obnovili vodovodno omrežje v dolžini 280 metrov. Dela bodo predvidoma zaključena v štirih mesecih.

Novomeška knjižnica Mirna Jarca je na Glavnem trgu v Novem mestu na ogled postavila razstavo Življenje ob vodi. Razstava je na ogled v izložbi nekdanje trgovine z naravno kozmetiko na Glavnem trgu v Novem mestu. Razstava je nastala kot spremljajoča aktivnost akcije zbiranja domoznanskega gradiva Zbiramo spomine, ki jo splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja ob mednarodnem letu ribištva in ribogojstva posvečajo življenju ob vodi. Na razstavi so na ogled fotografije, ki jih novomeška knjižnica hrani v svojih Posebnih zbirkah Boga Komelja. V Knjižnici Mirana Jarca še vedno zbirajo fotografije in spomine na trenutke, preživete ob vodi. Pišete jim lahko na zbiramo.spomine@kmj.si ali pokličite na tel. št. 07/ 3934 681 in dogovorili se boste za obisk.

Policisti PP Novo mesto so sinoči okoli 20.30 na Seidlovi cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da 89-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Krka ob enih, 2.8.2022