Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Adria ostaja znamka številka ena

Piše: R.K.

Čas objave:
31.08.2021 13:24

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Zagotavljanje varnosti otrok in mladoletnikov je v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije. Tudi ob začetku novega šolskega leta zato policisti starše in voznike pozivajo, naj z upoštevanjem prometnih predpisov in nasvetov policije zagotovijo varnosti otrok v prometu. Policija starše opozarja, da morajo pri prevozu otroke dosledno zavarovati z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažati z uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov. Otroci naj v avto vstopajo in iz njega izstopajo na desni strani, saj je ta obrnjena k pločniku oziroma stran od prometa. S tem zagotovijo, da otroci ne stečejo iz avta neposredno na cesto.

V Sloveniji so se cene življenjskih potrebščin avgusta na letni ravni v povprečju zvišale za 2,1 odstotka, na mesečni ravni pa je bila inflacija 0,1-odstotna. Letno inflacijo so najbolj višali dražji naftni derivati, je danes objavil statistični urad.



KRKA DOMA
V slovenskih bolnišnicah in univerzitetnih kliničnih centrih je po podatkih Zdravniške zbornice Slovenije proti covidu-19 precepljenih 89,4 odstotka od skupno 3571 zdravnikov. V nekaterih bolnišnicah so nekateri zdravniki, ki še niso cepljeni, prebolevniki in tako še zaščiteni. V Splošni bolnišnici Novo mesto je cepljenih 80 odstotkov zdravnikov, če bi prišteli še zdravnike prebolevnike, pa bi dosegli 86 odstotkov. Nad 90 odstotkov zdravnikov je cepljenih v splošni bolnišnici Brežice. Vodstva slovenskih bolnišnic ponovno pozivajo prebivalce, naj zaupajo medicinski stroki in se, če še niso zaščiteni pred covidom-19, čim prej cepijo. Tako bodo zavarovali sebe pred morebitnim težjim potekom bolezni in hkrati omogočili, da bolnišnice ne bodo preobremenjene z bolniki zaradi covida-19 ter bodo tako lahko po programu oskrbele vse druge bolnike, ki prav tako potrebujejo bolnišnično obravnavo. Trenutno stanje precepljenosti proti covidu-19 v Sloveniji nikakor ne zagotavlja dovolj visoke kolektivne zaščite pred okužbo s to boleznijo.

Občina Črnomelj bo s pomočjo uspešno pridobljenih sredstev Ministrstva za izobraževanje znanost in šport razširila in posodobila športni park v Starem trgu ob Kolpi. Športni park bo vseboval 6 fitnes naprav in 5 igral za zabavo in razgibanje otrok. Uporabljale ga bodo lahko vse generacije. Občina Črnomelj je zanj pridobila sredstva v višini skoraj 23 tisoč evrov. Ocena investicije znaša 54.900 EUR, razliko bodo krili iz občinskega proračuna.

Adria Mobil v poslovnem letu 2020/21 beleži nov rekorden rezultat s skoraj 20.000 prodanimi enotami, ki vključujejo vozila za prosti čas blagovnih znamk Adria in Sun Living kot tudi mobilne hišice Adria. Tako je sedaj že skoraj vsaka deseta prodana počitniška prikolica v Evropi blagovne znamke Adria, pri čemer Adrijin tržni delež v segmentu počitniških prikolic znaša 9,5% in 6% v segmentu avtodomov in vanov. Skupni tržni delež v višini 7% v poslovnem letu 2020/21 za Adrio pomeni najboljšo pozicijo doslej na evropskih trgih, kjer Adria ostaja blagovna znamka številka ena.

Osrednja informativna oddaja, 31.8.2021