madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

bratje fratar, katra, donacija, slovenj gradec Svet24.si

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

ekart Ekipa24.si

Drama v Planici! Mladi slovenski skakalec padel ...

rožen Njena.si

Ljubezen po domače: Pri Roženovih ni lahko, a so...

Radomlje-Olimpija13 Ekipa24.si

Olimpija si je obetala milijone, dobila pa ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Akcija Men se trga uspela

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2022 12:45

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Akcija Men se trga uspela; V središču Kočevja bo v soboto začel veljati nov prometni režim.

SVET NA KRKI

Odbor DZ za kulturo se je seznanil s predlaganim rebalansom proračuna za letošnje leto. Kultura bo razpolagala z 1,4 milijona evrov manj sredstev glede na že sprejeti proračun. Med spremembami je načrtovana podpora avdiovizualni produkciji, dodatno podprto bo tudi ohranjanje kulturne dediščine.

27 cepilnih centrov po Sloveniji bo danes prejelo prvih 8460 odmerkov novega cepiva Pfizer, ki je prilagojeno prvotni različici koronavirusa in podrazličicama omikrona BA.4 in BA.5, so sporočili z NIJZ. V Slovenjo je namreč ta teden prispelo prvih 100.800 odmerkov tega cepiva, enako količino pa na NIJZ pričakujejo v prihodnjem tednu.

KRKA DOMA

Radijci Krke smo tudi letos pripravili največjo trgatev na Dolenjskem, saj smo skupaj s poslušalci trgali skupaj od začetka septembra. Z veseljem smo sprejeli povabilo Joži in Vinkota ter pomagali pri njihovi trgatvi na Cerovcu. Trgatev je bila uspešna, saj so skupaj nabrali za približno 500 litrov grozdja, sledil pa je zaslužen likof ni na koncu seveda povabilo gostiteljev, da pridemo preizkusiti vino za martinovo. 

V središču Kočevja bo v soboto začel veljati nov prometni režim, katerega cilj je zmanjšati promet v mestnem središču in izboljšati kakovost bivanja v njem. Vse ceste bodo enosmerne, na ulicah za cerkvijo sv. Jerneja pa bodo uvedli območje skupnega prometnega prostora, kjer bodo imeli prednost pešci in kolesarji. Župan Vladimi Prebilič je povedal, da je namen take ureditve, da omejijo hitrosti skozi samo mestno jedro, in da postaopoma umikajo promet iz mestnega središča ter omogočijo več prostora pršcem in kolesarjem. Dodal je, da so prepričani, da lahko s kulturnimi in drugimi vsebinami napolnijo življenje v mestnem jedru, za kar pa je predpogoj, da je avtomobilov v njem manj. Mestno središče Kočevja bo sicer za redni motorni promet povsem zaprto v četrtek in petek, ko bodo obeležili dan brez avtomobila in praznik športa.

Osrednja informativna oddaja, 22.9.2022