Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Ali bo Krško mestna občina bo znano v tem tednu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V skladu z najnovejšim vladnim odlokom so od danes v veljavi številni strožji ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja covida-19. Ti zajemajo znižanje starostne meje za izpolnjevanje pogoja PCT na 12 let, omejitev obratovalnega časa gostinskih lokalov, prepoved zbiranja izven družinskega kroga ter obvezno uporabo zaščitnih mask v zaprtih prostorih.

Do 11. novembra je podaljšan rok za prijavo škode po letošnji pozebi. Po prvotnih grobih ocenah je spomladanska pozeba povzročila za od 40 do 50 milijonov evrov škode. Primerljiva naj bi bila s škodo po pozebi v letih 2016 in 2017, ki je dosegla približno 45 milijonov evrov.

Decembra bo že možno kupiti elektronske vinjete. Sprva sicer le letne za osebna vozila in polletne za motorna kolesa. Kupiti jih bo mogoče preko spleta ali na fizičnih prodajnih mestih, cene pa bodo ostale iste.

KRKA DOMA:
Še v tem tednu bo znano ali bo Krško postalo mestna občina. O predlogu za zakonsko spremembo, ki bo omogočila podelitev statusa mestne občine bodo namreč poslanci odločali na izredni seji, ki bo v sredo. Če se jim bo želja uresničila, bo Krško 12. mestna občina v Sloveniji.

Stavbo nekdanje knjižnice v Kočevju nameravajo porušiti in na istem mestu zgraditi enako novo. Občina je pred šestimi leti odkupila stavbo Roški hram v središču mesta, kjer je bila nekoč knjižnica in je že nekaj časa propadala. Stavbo, ki jo je nedavno poškodoval še požar, namerava porušiti, na njenem mestu pa zgraditi novo, povsem enako z novo vsebino.

V noči s petka na soboto se je na Belokranjski cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik osebnega avtomobila. 50-letnik je vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki, ko je na Belokranjski cesti v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, preko nasprotnega smernega vozišča zapeljal s ceste in trčil v parkirano tovorno vozilo ter v drevo. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Državni podprvaki, člani Športnega društva SU Novo mesto, so v zaostali tekmi 2. kola 1. Slovenske namiznoteniške lige ta konec tedna doživeli tesen poraz. Nasprotnik, NTK Savinja, je bil v razburljivem obračunu boljši s 5:4.

Osrednja informativna oddaja, 8.11.2021

Krka ob enih