Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Bežal pred policisti in večkrat trčil vanje

Piše: R.K.

Čas objave:
29.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Začeli bodo z urejanjem večnamenske poti; Rekonstrukcija ceste skozi naselje Stolovnik v zaključni fazi; Bežal pred policisti in se večkrat zaletel v njihovo vozilo.

SVET NA KRKI

Na prvi decembrski dan obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu, ki letos v ospredje postavlja prizadevanja za doseganje enakosti za izkoreninjenje virusa HIV. Letošnje geslo spodbuja ljudi po vsem svetu, da se združijo in odpravijo neenakosti, ki ovirajo dostop do preverjenih ukrepov za preprečevanje in zdravljenje okužbe z virusom HIV.

Finančna uprava RS opozarja na nov poskus prevare, ki se tokrat nanaša na carine. Prevaranti v imenu slovenske carine pošiljajo lažne pozive, da je treba plačati določen znesek pred dostavo paketa na Hrvaško, kaže objava Fursa na Twitterju.

KRKA DOMA

V Cerkljah ob Krki bodo do maja prihodnje leto končali prvi dve etapi prenove lokalne ceste Cerklje ob Krki-Črešnjice, ki jo brežiška občina prenavlja po dogovoru o medsebojnem sodelovanju pri posodobitvi vojaškega letališča. Po končanju prvih dveh prenovitvenih etap se bo občina lotila priprav za izvedbo zadnjih dveh. Začetek teh del bo odvisen od lastnikov potrebnih zemljišč oz. njihove pripravljenosti za sodelovanje in razpoložljivih državnih sredstev sofinanciranja.

V sklopu projekta rekonstrukcije ceste skozi naselje Stolovnik v Brestanici je bila izvedena 2. etapa rekonstrukcija ceste in gradnja večnamenske poti v dolžini nekaj več kot 600 metrov. Dela, v vrednosti nekaj več kot 594.000 evrov, so obsegala rekonstrukcijo ceste, gradnjo večnamenske poti in javne razsvetljave ter ureditev odvodnjavanje ceste in zalednih vod ter ureditev ostale podzemne javne infrastrukture. Trenutno se pripravlja in ureja dokumentacija za prevzem in komisijski pregled ceste. Z rekonstrukcijo ceste in gradnjo večnamenske poti se je izboljšala prometna varnost za vse udeležence v prometu.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v ponedeljek na dolenjski avtocesti ustavljali voznika, ki je imel ponarejene registrske tablice. Voznik jim je skušal pobegniti, pri tem pa ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Osrednja informativna oddaja 29.11.2022