zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Boj proti gradnji centra za predelavo gradbenih odpadkov

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2024 12:40

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih : Boj proti gradnji centra za predelavo gradbenih odpadkov; Krško na mednarodni konferenci v Španiji

SVET NA KRKI

V Benetkah bodo dnevnim obiskovalcem danes začeli zaračunavati za vstop v mesto, kar je prvi tak primer v svetu. Obiskovalci bodo morali ob določenih dnevih plačati vstopnino pet evrov, sprva poskusno do sredine julija. Beneške oblasti želijo s tem zmanjšati pritisk na zgodovinsko mesto na vodi, ki se utaplja pod težo množičnega turizma.

Avstralske oblasti so v okviru preiskave nedavnega napada z nožem v cerkvi v predmestju Sydneyja pet najstnikov obtožile terorističnih kaznivih dejanj, je danes sporočila avstralska zvezna policija. Trije med njimi so obtoženi sodelovanja pri načrtovanju terorističnega dejanja, dva pa posedovanja nasilnega ekstremističnega gradiva.

KRKA DOMA

Krajani Žužemberka se borijo proti načrtom podjetja Eltim za gradnjo centra za predelavo gradbenih odpadkov na nekdanjem peskokopu na Kleku. Na nedavnem zboru krajanov so izrazili svoje nasprotovanje, zahtevajo umik vloge za gradbeno dovoljenje in aktivno nasprotovanje občine postavitvi centra. Iztok Gliha iz civilne iniciative Žužemberk.  Kljub zagotovilom podjetja o minimalnem vplivu na okolje, krajani vztrajajo pri svojih zahtevah in obljubljajo, da bodo naredili vse, da center ne bo zgrajen. Poročilo o vplivih na okolje določa omejitve delovanja centra, vključno s časom delovanja in ukrepi za zmanjšanje onesnaženja.

CPT Krško se je v preteklih dneh udeležil mednarodnega srečanja partnerjev v Španiji, kjer je potekala prva strokovna konferenca v sklopu evropskega projekta CERV SOLIDARITOWN, ki ga je na razpis Evropske komisije uspešno prijavilo partnerstvo šestih držav s posameznimi inštitucijami, vključno s CPT Krško. Projekt naslavlja dobre prakse na temo solidarnosti, pri čemer se je prva konferenca osredotočila na organizacijo dogodkov v času božičnih praznikov in adventa. Udeleženci iz različnih evropskih mest so izmenjali izkušnje, med drugim so nekateri predstavniki mest predstavili praznovanja praznikov kot turistični produkt. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki podjetij s področja turizma in projektov Evropske unije. Konferenco pa je zaključil nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Salvador Garriga, ki je spregovoril o pomenu solidarnosti v Evropski uniji. Dobre prakse delovanja pa so predstavili tudi ostali partnerji iz Belgije, Poljske, Portugalske, Romunije in Slovenije.

Osrednja informativna oddaja 25.04.2024