bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Brežice kandidirajo za naziv Evropsko mesto športa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Jutri stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema bo še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

Policisti na območju Radovljice obravnavajo trčenje potniškega vlaka v delovni stroj za delo na tračnicah. Po prvih podatkih ni nihče poškodovan. Železniška proga je zaprta.

Danes se bo začel skupinski del nove sezone nogometne lige prvakov. V njej bo igralo kar sedem Slovencev, med katerimi bržčas najvišje merita Jan Oblak z madridskim Atleticom in Samir Handanović z milanskim Interjem. Glavni favoriti na papirju so sicer branilec naslova Chelsea, Bayern, PSG in Manchester City.

KRKA DOMA:
Na Bučki bodo gradili varstveno-bivalni center. Pogodba je podpisana, objekt bo upravljala enota Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije, naložba pa bo skupaj z davkom stala slabih 800.000 evrov. Graditi bodo začeli v dveh tednih. Gradnjo stavbe, v kateri bo mesto dobilo šest do osem odraslih stanovalcev z motnjo v duševnem in telesnem razvoju z območja širše Dolenjske, pa morajo končati v devetih mesecih oziroma do prihodnjega poletja.

Brežice kandidirajo za naziv Evropsko mesto športa 2022. Naziv, ki ne prinaša denarnih ugodnosti, omogoča, da s promocijo športne vadbe in športnega turizma v domovini in tujini dosežejo zastavljene cilje in razvoj. Podeljuje ga Evropska zveza prestolnic in mest športa, ki omogoča kandidaturo v treh kategorijah. Glavno vodilo kandidature je Brežice - mesto športa za vse generacije, s pridobitvijo naziva in dejavnostmi, ki jih načrtujejo za prihodnje leto, pa želijo okrepiti promocijo dejavnega življenjskega sloga za vse generacije v vsej občini.

V novomeški stolnici je včeraj potekal eden od večjih javnih dogodkov pred posvečenjem novega novomeškega škofa Andreja Sajeta. Ta je v skladu s cerkvenim pravom v navzočnosti vernikov, duhovnikov in apostolskega nuncija v Sloveniji izpovedal vero ter prisegel zvestobo papežu in Cerkvi. Prisegel je, da bo služil ljudem in vodil duhovnike pri njihovem delu. Papež Frančišek je Sajeta za novega novomeškega škofa imenoval junija letos

Osrednja informativna oddaja, 14.9.2021

Krka ob enih