brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

poroka-na-prvi-pogled, aleš, poroka, drugič, poročni-obred, eksperiment Njena.si

Aleš se z drugo nevesto ne bo poročil na prvi ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brežiška policista preprečila najhujše

Piše: R.K.

Čas objave:
26.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občan iz sosednje ulice ovira prenovo; V Kostanjevici na Krki še čas za dogovor o predlagani protipoplavni zaščiti; Brežiška policista preprečila samomor.

SVET NA KRKI

Zagovornik načela enakosti je ugotovil diskriminacijo na podlagi osebne okoliščine kraja bivanja pri izbiri osebnega zdravnika. Zdravnica in zdravstveni dom namreč nista želela vpisati pacienta, zato ker ne prebiva v občini, v kateri je ZD. Kraj bivanja zavarovanca ni dopusten razlog za zavrnitev izbire osebnega zdravnika, so sporočili.

Zakon o varstvu osebnih podatkov, ki je začel veljati danes, je med najpomembnejšimi zakoni s področja varstva človekovih pravic, navajajo na ministrstvu za pravosodje. Obdelava osebnih podatkov je v skladu s tem zakonom prepovedana, če se izvaja tako, da nedopustno diskriminira posameznika glede na njegove osebne okoliščine.

KRKA DOMA

Mestna občina Novo mesto si že nekaj časa prizadeva za celovito obnovo in s tem oživitev Narodnega doma, enega ključnih objektov za razvoj kulturnih dejavnosti. Trenutno jim težave povzroča tožba občana iz sosednje ulice. Kljub neutemeljenim pritožbam in tožbam občana na MO Novo mesto verjamejo, da bodo kmalu imeli pravnomočno gradbeno dovoljenje za prenovo Narodnega doma.

V Kostanjevici na Krki, kjer so lani zavrnili predlog protipoplavne zaščite za mestni otok, za katerega ima Direkcija RS za vode iz kohezijskega sklada zagotovljeno 6,75 milijona evrov, je glede predlaganih predlogov še čas za dogovor, je povedal kostanjeviški župan Robert Zagorc. Hkrati je napovedal možnost novega pogovora z nasprotniki projekta. Na kostanjeviški občini sicer glede tega projekta še niso obupali, hkrati pa nadaljujejo druge, sicer nezadostne, ukrepe protipoplavne varnosti. Predvsem na Krkinih obrežjih, ki jih čistijo in utrjujejo. Za vzdrževalna dela skrbijo tudi na Krkinih pritokih, zadnja leta pa imajo vse več dela in stroškov z rečnim plavjem, ki nastaja tudi po zaslugi vse številnejših bobrov. Rečno plavje se ob močnejših padavinah nabira tudi konstrukciji kostanjeviških lesenih mostov. Da ne bi oviralo rečnega pretoka in močneje poškodovalo mostov, pa mora občina stalno skrbeti za odstranjevanja teh naplavin, je še opozoril župan Zagorc.

Včeraj nekaj pred 10. uro so bili brežiški policisti obveščeni o nenavadnem in motečem obnašanju moškega na železniški postaji v Brežicah. Ob prihodu policistov na kraj se je moški nahajal ob železniških tirih. Ko je opazil vlak, ki se je približeval iz smeri Krškega, je poskušal skočiti na tire, kar sta mu policista v zadnjem trenutku preprečila na način, da sta ga prijela za roke in podrla na tla. Moškega sta zadržala do prihoda reševalcev, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Osrednja informativna oddaja 26.1.2023