profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brežiški vodovodni stolp končan predvidoma oktobra

Piše: R.K.

Čas objave:
28.06.2022 13:03

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Ribniški grad dobil novo podobo, v občini Loški Potok namenu predali medgeneracijski center, prenovljeni Brežiški vodovodni stolp nared predvidoma oktobra.

SVET NA KRKI

Avtomobilski navdušenci so v Ljubljani prišli na svoj račun. V prestolnici se je namreč ustavila karavana OneLife Rally, ki jo sestavlja 100 predelanih superavtomobilov znamk, kot so Ferrari, Bugatti, Lamborghini in Porsche. Karavana ima tudi dobrodelno noto, med drugim letos zbirajo denar za Mladinski dom v Ljubljani.

DZ danes nadaljuje izredno sejo, na kateri obravnavajo številne opozicijske predloge. Dan bodo začeli z obravnavo novele zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, ki jo predlaga SDS. Če bodo nadaljevali z večjo dinamiko, kot jo predvideva časovnica, pa bi lahko že danes odprli tudi razpravo o noveli zakona o nalezljivih boleznih.

KRKA DOMA

V Ribnici je v teh dneh novo podobo dobil tamkajšnji grad, ki je pomembno zgodovinsko, kulturno in družbeno središče občine. Med drugim so tlakovali letno gledališče, dostop do gradu prilagodili invalidom, staršem z otroškimi vozički in starejšim, v prihodnjih mesecih naj bi uredili še novo razsvetljavo. V gradu je tudi letno gledališče, ki privablja številne domače in tuje goste.

V občini Loški Potok so pretekli teden namenu predali medgeneracijski center Hrib 103, v katerem so uredili prostore za medgeneracijsko druženje, društvo upokojencev, štiri varovana stanovanja ter pet stanovanj za mlade družine. Stanovanja bodo razdelili na podlagi javnega razpisa. Celoten projekt je po besedah župana stal 1,4 milijona evrov. Stanovanja v večgeneracijskem centru bodo zainteresiranim dodelili na podlagi javnega razpisa, ki ga bodo objavili po sprejetju ustreznega pravilnika. Tega bo v četrtek obravnaval občinski svet.

V Brežicah bodo predvidoma oktobra končali lani začeto prenovo opuščenega mestnega vodovodnega stolpa in gradnjo spremljevalnega paviljona. Prenova naj bi skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,58 milijona evrov. Brežiški vodovodni stolp so sicer za potrebe mestnega vodovoda zgradili leta 1914.

Krka ob enih, 28.6.2022