Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brezplačen prevoz tudi v Novem mestu in Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2022 13:02

Informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katerega ni potreben vnos številke PIN, se dviguje s 25 evrov na 50 evrov. Na vseh POS-terminalih bo zaživela predvidoma do sredine meseca, saj je to povezano s časovnico nadgradnje posameznega terminala.

Objavljen je javni razpis za subvencionirano bivanje višješolskih in visokošolskih študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/2023. Študentje lahko prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih oddajo od 1. julija na portalu eVŠ, so sporočili s šolskega ministrstva.

KRKA DOMA

Upokojenci, osebe, starejše od 65 let, invalidi in vojni veterani, ki imajo brezplačno vozovnico za javni promet na območju Slovenije, bodo mestni promet lahko odslej brezplačno uporabljali tudi v Kranju, na Jesenicah, v Kopru, Celju, Krškem in v Novem mestu. Pravico bodo uveljavljali s kartico integriranega potniškega prometa. Upravičenci, ki doslej še niso uveljavljali pravice do vozovnice za območje Slovenije, lahko na enem od prodajnih mest oddajo vlogo za brezplačno vozovnico, pri čemer se morajo izkazati z osebnim dokumentom. Prejeli bodo kartico in vozovnici za območje Slovenije in za vključene mestne prevoze. Cena rdeče IJPP kartice sicer znaša tri evre.

Z današnjim dnem se uradno začenja kopalna sezona na morju. Glede na prve letošnje rezultate meritev se lahko tudi letos nadejamo dobre kakovosti vseh kopalnih voda, tudi večine morskih, so sporočili iz Agencije za okolje. Poročilo o stanju slovenskih kopalnih voda v lanskem letu je kazalo, da je bilo 83 odstotkov kopalnih voda v Sloveniji odličnih, 10,6 odstotka dobre kakovosti, zadostni sta dve, v slabem stanju pa je ena kopalna voda - kopalno območje Kolpa Primostek. Za to območje je vlada pripravila in sprejela program ukrepov upravljanja kakovosti te vode. Ta predvideva vzpostavitev komunalne infrastrukture v aglomeraciji Primostek ter dokončanje komunalne opremljenosti aglomeracije Podzemelj-Zemelj, nadzor nad odvajanjem in čiščenjem odpadnih komunalnih voda v razpršeni poselitvi ter preveritev morebitnih nelegalnih izpustov odpadnih voda in nelegalnih priključkov na komunalno infrastrukturo na prispevnem in vplivnem območju kopalne vode. Učinke izvedenih ukrepov Arso spremlja z raziskovalnim monitoringom v zaledju kopalne vode, ki že poteka tudi pred začetkom kopalne sezone, so pojasnili.

V torek okoli 21.30 so policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan kršitelj razbijal po hiši in ustrahoval družinske člane. Na kraj sta bila takoj napotena policistka in policist prometne policije Novo mesto. 36-letni moški ni upošteval njunih ukazov naj preneha s kršitvijo. V roki je držal lesen kij, s katerim je pred tem razbijal stekla, hodil proti policistki in policistu in jima grozil z napadom. Z uporabo prisilnih sredstev sta ga uspešno obvladala in zadržala do prihoda reševalcev. Ti so kršitelju oskrbeli roko, ki si jo je poškodoval ob razbijanju stekla. Osumljenca so po oskrbi odpeljal v prostore za pridržanje. Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin nasilnega ravnanja in bodo zoper storilca po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.