reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Brezplačni prevozi v Šmarjeških Toplicah

Piše: R.K.

Čas objave:
11.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Brezplačni prevozi v Občini Šmarješke Toplice; Na jugovzhodu 269 brezdomnih; Huje poškodovan v delovni nesreči. SVET NA KRKI Ministrstvo za delo je danes na spletni strani gov.si aktiviralo spletni kalkulator, na katerem si lahko posamezniki izračunajo, ali so upravičeni do energetskega dodatka in v kakšni višini. Vlada je ukrep energetskega dodatka potrdila poleti, izplačevala pa ga bo med 1. novembrom in 31. marcem 2023. Policija je v prvih devetih mesecih letos obravnavala 15.590 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za skoraj 115 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ko je teh bilo 7260. Kot je razvidno iz policijske statistike, je med njimi še naprej največ prebežnikov iz Afganistana, v vrh pa so se prebili še državljani Indije in Burundija. KRKA DOMA Občina Šmarješke Toplice se je s podpisom pogodbe o najemu električnega avtomobila pridružila nekaj več kot 90 slovenskim občinam, ki brezplačni prevozov starejših občanov zagotavljajo s sodelovanjem pri projektu Prostofer Zavoda Zlata mreža. Avto je zagotovilo škocjansko podjetje Avtocenter Krašna, občina bo skrbela za obratovalne stroške. Občina bo mesečno pokrivala nekaj sto evrov obratovalnih in stroške polnjenja vozila. Projektu, ki bo stekel v ponedeljek, se je do zdaj pridružilo 12 voznikov prostovoljcev, tudi šmarješki župan Marjan Hribar. TONSKA Prevozi bodo možni od jutra do večera, vse dni v tednu in tudi ob koncu tedna. Župan dodaja. TONSKA Občina je poskrbela tudi za ustrezno označitev voznikov, Zavod Zlata mreža pa je za šmarješke prostovoljce danes pripravil krajše usposabljanje. Ob svetovnem dnevu brezdomstva, ki je bil v ponedeljek, je Mreža za brezdomne, ki združuje nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s programi za brezdomne osebe, pripravila poročilo - letno statistiko o številu brezdomcev. Na območju enot Centrov za socialno delo Dolenjska in Bela krajina je v letu 2022 269 oseb, ki nimajo urejenega statusa bivanja - to so brezdomci, prijavljeni na CSD, nastanjeni v zavetiščih. V letu 2021 je bilo teh oseb 266. Znotraj vseslovenske brezdomne mreže in izhajajočih programov so letos v prvem polletju pomagali 3830 brezdomnim osebam. Včeraj nekaj pred 17. uro so bili krški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Oštrca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta 64-letni in 26-letni moški v gozdu podirala drevesa. Med podiranjem se je eno izmed dreves prelomilo in 64-letnemu moškemu padlo na glavo. Gasilci PGE Krško so pomagali reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu hudo poškodovanega moškega do helikopterja SV, s katerim so ga v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

SVET NA KRKI

Ministrstvo za delo je danes na spletni strani gov.si aktiviralo spletni kalkulator, na katerem si lahko posamezniki izračunajo, ali so upravičeni do energetskega dodatka in v kakšni višini. Vlada je ukrep energetskega dodatka potrdila poleti, izplačevala pa ga bo med 1. novembrom in 31. marcem 2023.

Policija je v prvih devetih mesecih letos obravnavala 15.590 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za skoraj 115 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ko je teh bilo 7260. Kot je razvidno iz policijske statistike, je med njimi še naprej največ prebežnikov iz Afganistana, v vrh pa so se prebili še državljani Indije in Burundija.

KRKA DOMA

Občina Šmarješke Toplice se je s podpisom pogodbe o najemu električnega avtomobila pridružila nekaj več kot 90 slovenskim občinam, ki brezplačni prevozov starejših občanov zagotavljajo s sodelovanjem pri projektu Prostofer Zavoda Zlata mreža. Avto je zagotovilo škocjansko podjetje Avtocenter Krašna, občina bo skrbela za obratovalne stroške. Občina bo mesečno pokrivala nekaj sto evrov obratovalnih in stroške polnjenja vozila. Projektu, ki bo stekel v ponedeljek, se je do zdaj pridružilo 12 voznikov prostovoljcev, tudi šmarješki župan 
Prevozi bodo možni od jutra do večera, vse dni v tednu in tudi ob koncu tedna. Občina je poskrbela tudi za ustrezno označitev voznikov, Zavod Zlata mreža pa je za šmarješke prostovoljce danes pripravil krajše usposabljanje.

Ob svetovnem dnevu brezdomstva, ki je bil v ponedeljek, je Mreža za brezdomne, ki združuje nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s programi za brezdomne osebe, pripravila poročilo - letno statistiko o številu brezdomcev. Na območju enot Centrov za socialno delo Dolenjska in Bela krajina je v letu 2022 269 oseb, ki nimajo urejenega statusa bivanja - to so brezdomci, prijavljeni na CSD, nastanjeni v zavetiščih. V letu 2021 je bilo teh oseb 266.
Znotraj vseslovenske brezdomne mreže in izhajajočih programov so letos v prvem polletju pomagali 3830 brezdomnim osebam.

Včeraj nekaj pred 17. uro so bili krški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Oštrca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sta 64-letni in 26-letni moški v gozdu podirala drevesa. Med podiranjem se je eno izmed dreves prelomilo in 64-letnemu moškemu padlo na glavo. Gasilci PGE Krško so pomagali reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu hudo poškodovanega moškega do helikopterja SV, s katerim so ga v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja, 11.10.2022