Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Celostna prometna strategija občine Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2024 13:14

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Celostna prometna strategija občine Krško Nova razgledna ploščad pri Brežicah

SVET NA KRKI

Na ulicah večjih kolumbijskih mest je v nedeljo več sto tisoč ljudi protestiralo proti predsedniku Gustavu Petru. Kritični so bili do njegovih načrtovanih zdravstvenih reform in prizadevanj za odpravo nasilja v državi, kjer so še vedno dejavne oborožene gverilske skupine. Predsednik je proteste že obsodil in jih označil za mehak državni udar.

Države po svetu so v letu 2023 vojskam namenile skupno 2,4 bilijona ameriških dolarjev, kar predstavlja deveti zaporedni absolutni rekord in 6,8-odstotno rast na letni ravni. Gre za najvišji skok porabe po letu 2009, daleč največja potrošnica ostajajo ZDA.

KRKA DOMA

Mestna občina Krško je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Uspešno so kandidirali za sofinanciranje izdelave Občinske celostne prometne strategije in pridobili sredstva evropske kohezijske politike iz Kohezijskega sklada. Nova Občinska celostna prometna strategija, ki jo je občina sprejela leta 2017, je ključna za nadaljnji razvoj mobilnosti v mestni občini Krško. S tem se omogoča tudi prihodnja kandidatura za pridobitev javnih sredstev za izgradnjo infrastrukture ter izvedbo konkretnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti. S temi koraki občina nadaljuje proces celostnega in trajnostnega prometnega načrtovanja, ki bo zajemal mestna, primestna in podeželska območja. Ta pristop bo pozitivno vplival na okolje, bivanje in zdravje prebivalcev ter izboljšal mobilnost, dostopnost in prometno varnost. Trajnostno prometno načrtovanje, ki je osrednji cilj, pomeni spodbujanje trajnostnih načinov potovanj, kot so hoja, kolesarjenje in javni potniški promet.

Na priljubljeni pohodniški točki se je letos odprla nova razgledna ploščad, ki ponuja osupljiv razgled na dolino reke Save in Kamniško-Savinjske Alpe ter celo na Hrvaško. Projekt je bil rezultat sodelovanja med Občino Brežice in državo, pri čemer je občina zagotovila 170.000 evrov, medtem ko je država sofinancirala preostali del v višini približno 111.000 evrov. Župan občine Brežice Ivan Molan TONSKA

Nova razgledna ploščad je trajnostno zasnovana in vključuje klop, daljnogled ter visok drog za državno zastavo. Namen projekta je izboljšati turistično infrastrukturo, dvigniti ozaveščenost o naravni in kulturni dediščini ter spodbuditi aktivni turizem v regiji.

Osrednja informativna oddaja, 22.04.2024