kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Cepijo na terenu

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v vožnji na čas na olimpijskih igrah v okolici dirkališča Fuji osvojil zlato medaljo. V cilju je za več kot minuto ugnal vse tekmece. Po težavah na cestni dirki je strnil vrste in se podpisal pod četrto slovensko kolajno na letošnjih OI ter drugo zlato po kanuistu Benjaminu Savšku.

Danes obeležujemo svetovni dan hepatitisa, ki pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije letos poteka petnajstič. Svetovni dan tokrat poteka pod sloganom Virusni hepatitis ne more čakati! V svetu zaradi bolezni, povezanih s hepatitisom, vsakih 30 sekund umre en človek. Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da je mogoče hepatitits v Evropi odpraviti do leta 2030, a le, če bodo voditelji v močno prizadetih državah ukrepali takoj.

KRKA DOMA

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj zvečer zabeležili dva potresna sunka. Prvi je bil okoli pol enajste ure zvečer v bližini Ivančne Gorice z magnitudo 0,9, potres pa so čutili posamezni prebivalci Zagradca in Šentvida pri Stični. Drugi potres pa so seizmografi zabeležili včeraj 6 minut pred polnočjo, ko se je zatreslo v bližini Grosuplja. Magnituda potresa je bila 1,7, čutili pa so ga posamezni prebivalci Šmarja Sap, Višnje gore in Grosuplja.

Na območju Zdravstvenega doma Kočevje oz. občin Kočevje, Osilnica in Kostel je njegova mobilna ekipa včeraj začela terensko cepljenje proti covidu-19, s katerim želijo do vključno sobote obiskati vse tamkajšnje vasi in druga naselja. Včeraj so cepili na Kočevskem, odziv je bil dober, saj so do 14. ure, ko so cepljenje končali, cepili skupaj 107 ljudi. Sicer pa bodo v Osilnici, Kostelu in največji slovenski občini Kočevje skušali doseči vsako naselje in zaselek ter cepljenje tako omogočiti prav vsakemu občanu, ki si tega želi. Terenska ekipa sicer v vaseh in drugih naseljih nase opozarja z zvočnim signalom. Če po desetih minutah ni kandidatov za cepljenje, pa nadaljuje pot do naslednjega naselja. Na spletu je na voljo interaktivni zemljevid postaj omenjene mobilne ekipe, za cepljenje pa se ni treba naročati. Kandidati za cepljenje lahko izbirajo tudi med cepivi.

Namiznoteniški igralec Darko Jorgić, član namiznoteniškega kluba Krka, ki se je po blestečih predstavah naolimpijskih igrah v Tokiu proti višje rangiranim tekmecem uvrstil v četrtfinale, je danes končal nastope med posamezniki. Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši in po vsega 25 minutah igre zmagal s 4:0.

Osrednja informativna oddaja, 28.7.2021