Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Čeveljc je doma

Piše: R.K.

Čas objave:
06.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Na svetovni dan Rdečega križa, ki ga bomo obeležili v nedeljo, se bodo po svetu spomnili vseh prostovoljcev, ki se požrtvovalno odzivajo na vse humanitarne potrebe in stiske. Na ta dan se bo pri nas začel teden Rdečega križa Slovenije, med katerim bodo ozaveščali o pomenu humanitarnosti. poleg tega bo v skladu z zakonom od vsake vozovnice v medkrajevnem in mednarodnem letalskem, železniškem, ladijskem in avtobusnem prometu ter vsake poštne pošiljke obračunan prispevek za Rdeči križ v višini 0,17 evra. Zbrana sredstva bodo namenjena za humanitarno dejavnost Rdečega križa Slovenije ter plačilo stroškov organizacije tedna Rdečega križa.

Koprski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 zlorabila položaj s tem, ko je brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200.000 evrov sredstev družbe za osebne namene.

KRKA DOMA

V Mokronogu so predstavili repliko tako imenovanega čeveljca svetnice iz 11. stoletja sv. Heme Krške, katerega izvirnik je romar v 15. stoletju prinesel na Dolenjsko. Z izročilno zgodbo o svetničinem čeveljcu, ki so ga iz Mokronoga leta 1902 odnesli na avstrijsko Koroško, pa so se Mokronožani odločili obogatiti krajevno turistično ponudbo. Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver je povedal, da je ta projekt podprla s približno 3000 evri, projektna skupina pa je večino dela opravila prostovoljno.

Dolenjski muzej Novo mesto nadaljuje z uspešnim sodelovanjem z galerijo Benkocić iz Herceg Novega. Tam so že leta 2016 postavili arheološko razstavo, zdaj pa je tam na gostovanju razstava fotografij v Nemčiji živečega Novomeščana Saše Fuisa. Z razstavo muzej krepi pomembne mednarodne kulturne vezi in vzpostavlja trajne prijateljske ter poslovne odnose na področju umetnosti in kulturne dediščine.

Osrednja informativna oddaja, 6.5.2022