Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Del Dolenjske tudi v Angliji

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2022 13:01

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih sem bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Javna agencija za varstvo konkurence je ugotovila, da so podjetja Renault Nissan Slovenija, Avtohiša Real, Avtohiša Malgaj, Pleško Cars in Avtoservis Kalan pri popravilih oz. vzdrževanju vozil znamke Renault več kot 10 let delovala usklajeno in s tem kršila pravila konkurence. Omenjena podjetja so se v postopkih javnih naročil dogovarjala in/ali usklajeno ravnala tako, da so prikrojevala ponudbe, določala cene, razdelila naročnike ter izmenjevala poslovno občutljive informacije.

V zgornjem Posočju imajo že dolgo občasne težave v preskrbi z električno energijo. Vzrok so predvsem pogoste strele, sneg, žled in neurja z močnim vetrom. V Elektru Primorska pravijo, da je edina trajna rešitev vkop daljnovodov, ki pa le počasi napreduje. Pomembna je tudi obnova transformatorskih postaj; večja takšna trenutno poteka v Tolminu.

KRKA DOMA
Več trebanjskih podjetij in posameznikov je s skupnimi močni v Henleyu na Temzi v okolici Londona v začetku meseca postavilo repliko slovenskega kozolca. S to so nadomestili prvi in edini slovenski kozolec, ki so ga v Veliki Britaniji postavili ob slovenski osamosvojitvi, tam živeči člani Britansko-slovenskega društva pa so ga vzeli za svojega. Pri novi repliki gre sicer za pomanjšano inačico tako imenovanega Lahovega kozolca iz Migolice pri Mirni, ki je na ogled v muzeju na prostem Dežela kozolcev v Šentrupertu. Načrt za repliko kozolca je izdelal Damjan Bajc, ki je skupaj z drugimi trebanjskimi mojstri stesal sestavne dele osem metrov dolgega in 3,5 metra visokega kozolca. Trebanjska ekipa je sicer s svojo strokovnostjo, ročnostjo, spretnostjo in učinkovitostjo navdušila domačine v Henleya na Temzi.

Sevniški občinski svetniki so dokončno potrdili novi odlok o spremembah in dopolnitvah občinskega prostorskega načrta Občine Sevnica. S tem so končali zahteven in kompleksen proces tretje obsežne spremembe krovnega občinskega prostorskega dokumenta, ki so ga svetniki potrdili pred desetimi leti, so sporočili z občine. Sevniški svetniki so sicer skupaj z elaboratom ekonomike potrdili tudi predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko Sončni gaj. S tem so po opravljenih temeljitih vsebinskih razpravah omogočili prostorske pogoje za nadaljevanje načrtovanja gradnje treh zasebnih večstanovanjskih zgradb na nepozidanih stavbnih zemljiščih med Kozjansko in Krulejevo ulico ter večstanovanjsko pozidavo na Planinski cesti v Sevnici.

V Območnem združenju Rdečega križa Metlika že 20 let organizirajo tradicionalni dobrodelni koncert Stopimo skupaj za pomoč občanom, ki se soočajo z različnimi stiskami. Lani je dobrodelni koncert zaradi ukrepov za zajezitev covida-19 odpadel, letos pa ga bodo ponovno pripravili. 21. dobrodelni koncert Stopimo skupaj bo potekal 22. aprila v športni dvorani osnovne šole Metlika.

Osrednja informativna oddaja, 9.2.2022