Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dobili bodo novi učilnici

Piše: R.K.

Čas objave:
02.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Pregradili bodo telovadnico; Prestrašeni vozniki z Rateža klicali policijo.

SVET NA KRKI

Slovenija je julija izvozila za 4,64 milijarde evrov blaga, uvozila pa za 4,72 milijarde evrov. Izvoz je bil vrednostno za 34,5 odstotkov višji kot julija lani, uvoz pa za 36 odstotkov. Pokritost uvoza z izvozom je bila 98,3-odstotna. Primanjkljaj v menjavi je dosegel skoraj 80 milijonov evrov, v sedmih mesecih pa 2,4 milijarde evrov.

Lufthansini piloti danes stavkajo, zaradi česar je moral nemški letalski prevoznik odpovedati več letov po Evropi. Odpovedana sta tudi jutranji in popoldanski let v Frankfurt ter popoldanski in večerni let s frankfurtskega na brniško letališče.

KRKA DOMA

Novo šolsko leto na Osnovni šoli Center začenjajo z izgradnjo novih, prepotrebnih prostorov, ki bodo za šolarje in učitelje nared konec tega leta. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja PAM Aleš Plavec sta na šoli, ki se sooča z veliko prostorsko stisko, podpisala pogodbo za dograditev dveh novih učilnic. V ta namen bo preurejena manjša telovadnica, dela v vrednosti dobrih 185.000 evrov brez DDV pa bodo predvidoma trajala tri mesece. Poleg novih prostorov na Osnovni šoli Center, ki jih bodo lahko začeli uporabljati po novem letu, je novomeška občina v času poletnih počitnic v sklopu rednega vzdrževanja šol prenovila sanitarije na podružnični osnovni šoli na Malem Slatniku, kjer se v kratkem začenja še gradnja varnega avtobusnega obračališča in večnamenske poti v smeri Petelinjeka. Novo podobo je s prenovo fasade dobila tudi Osnovna šola Drska, do katere bo po zaključku gradbenih del na Ulici Slavka Gruma vodila varna šolsko pot s površinami za pešce in kolesarje. S skorajšnjim začetkom del za prenovo ceste in izgradnjo manjkajočega pločnika pa bo za dodatno varnost otrok in občanov poskrbljeno tudi v Birčni vasi, v Črmošnjicah in na odseku šolske poti Lešnica–Otočec, v kratkem pa bo stekla še izvedba javnega naročila za izbor izvajalca za izgradnjo manjkajočega pločnika ob državni cesti na Ratežu.

Policisti so v sredo zvečer prejeli več prestrašenih klicev na številko 113, da nekdo na Ratežu na voznike osebnih avtomobilov meri s puško. Policisti iz Novega mesta in Šentjerneja so na kraju zalotili 42-letnika iz savinjskih koncev, ki je imel pri sebi zračno puško. Osumljenega so pregledali reševalci, ki pa niso našli vzrokov za njegovo nenavadno obnašanje. Posumili so, da je kriv alkohol, saj je 42-letnik kazal zelo močne znake opitosti. Zračno puško so mu zasegli in med zbiranjem obvestil ugotovili, da ima na vesti še odtrgano stransko ogledalo na avtomobilu, ki ga je zbil z udarcem roke medtem, ko je vozilo peljalo mimo. Eden od voznikov je kasneje v pločevini avtomobila našel še udrtino, so dodali na novomeški policijski upravi.

Osrednja informativna oddaja, 2.9.2022