brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Ali Luka Dončić lahko igra na naslednji tekmi? ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dobrodelne majčke za srečne tačke

Piše: R.K.

Čas objave:
21.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dobrodelne majčke za srečne tačke; Začetek projekta Infrastruktura v TRIS Kanižarica 3. del; Predsednik sprejel radio Krka

SVET NA KRKI

Med starejšimi zaposlenimi jih 14 odstotkov razmišlja o podaljšanju delovne aktivnosti do tri leta dlje od polne delovne dobe. 42 odstotkov zaposlenih namerava sicer ostati aktivnih do izpolnitve pogojev polne delovne dobe, je pokazala raziskava v okviru evropsko sofinanciranega projekta.

Za 11. januar napovedana stavka Fidesa je popolnoma nepotrebna, poudarja minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ker je po prvi napovedi stavke vladna stran s Fidesom sklenila stavkovni sporazum, minister ocenjuje, da bi lahko zahteve sindikata pomenile kršitev sporazuma, razen zahteva o enakem dvigu plač za vse zdravnike in zobozdravnike.

KRKA DOMA

Prostovoljke in prostovoljci Društva za zaščito živali Novo mesto so bili na področju varstva živali aktivni celo leto, še posebej pridni pa so decembra. Praznično vzdušje so izkoristili za prodajo dobrodelnih majčk, ki nosijo posebno sporočilo. Izkupiček od prodaje majčk bo kot pri vseh dobrodelnih akcijah društva šel predvsem za oskrbo kolonij prostoživečih muc s hrano in anti-parazitiki, ter za pomoč socialno ogroženim lastnikom živali. Dobrodelne majčke z obema sloganoma lahko v črni in beli ediciji kupite preko e-naslova info@dzzz-nm.si.

Občina Črnomelj je maja letos na javni razpis Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture, ki se izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije, uspešno prijavila projekt Infrastruktura v TRIS Kanižarica 3. del. Pogodba z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo je podpisana, kar pomeni, da bodo zdaj začeli z izvajanjem projekta. Celotna vrednost projekta znaša 1.435.982,83 EUR z DDV. Projekt bo končan do septembra 2024. Dela bodo obsegala izgradnjo dela ceste D1 v dolžini 210 m, del ceste G v dolžini 180 m in del ceste G1 v dolžini 330 m z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom, pločniki in postavitvijo male sončne elektrarne. Sončna elektrarna bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za javno razsvetljavo celotne poslovne cone. Zasadili bodo drevesa in uredili zelene površine oziroma zelene otoke, izdelali bodo vizije in spletne strani cone ter izvajali storitev v podporo delovanja poslovne cone.

V Ljubljani je včeraj predsednik republike Borut Pahor priredil veliki gala poslovilni sprejem za ustvarjalke in ustvarjalce medijev. Udeležili sta se ga tudi radijki Krke, odgovorna urednica Petra Majdič in novinarka Ajda Vesel. Predsednik Pahor se je predstavnikom sedme sile zahvalil za sodelovanje v času njegovega predsedniškega mandata. Zbrane je zabaval vsestranski Tilen Artač, ki je pripravil nagovor treh slovenskih politikov; Milana Kučana, Karla Erjavca in Roberta Goloba.

Osrednja informativna oddaja 21.12.2022