Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dogajalo se bo ob, na in v Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2022 12:34

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: dogajalo se bo ob, na in v Krki; v Mirni Peči jutri slavnostno; najboljši učenci in športniki nagrajeni.

SVET NA KRKI

V Katoliški cerkvi danes obeležujejo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi, imenovan tudi telovo. Ob tem se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji, ki je središče verske obreda. Ker je telovo med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan, je mogoče ponekod pričakovati močno povečan promet. Praznik svetega Rešnjega telesa in krvi nima stalnega datuma, saj je povezan z veliko nočjo. V Cerkvi ga obeležujejo 11 dni po binkoštih, ki jih praznujejo 50 dni po veliki noči.

Centralna plaža Portorož bo v kratkem kot prvo kopališče v slovenski Istri prejela znak Slovenia Green Beach, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Prejmejo ga upravljavci plaž, ki izpolnjujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode, so sporočili iz Okolja Piran.

KRKA DOMA

V petek in soboto bo v Novem mestu živahno. Zavod Novo mesto pripravlja prireditev Dan in noč na Krki, ki bo ta petek. V soboto pa bo od 9. do 15. ure Dan odprtih vrat aktivnosti ob, na in v Krki, ki jih ponujajo različna društva, klubi in organizacije, združene v partnerskem projektu Krka ŽIVI!. Takrat bo potekal tudi 3. Sup pokal Slovenije.

Občina Mirna Peč praznuje občinsnki praznik. Jutri pripravljajo slavnostno sejo, je povedal župan Andrej Kastelic. Po seji bo festival mirnopeških vin, kjer bo cvičkova princesa izročila priznanja vinogradnikom. V soboto dopoldne pripravljajo pohod po poti Pavčkove in Slakove mladosti. Popoldne bo 120-.letnica PGD Mirna Peč, kjer bo program s parado gasilcev in po zaključku bo tudi vrtna veselica. V nedeljo pripravljajo tekašno potepanje po Mirni Peči. Popoldne bo govedorejsko društvo pripravilo razstavo kmetijske mehanizacije z demonstracijo in kmečka mladine kmečke igre. V nedeljo zvečer bo koncert Klemna Slakonje.

V novomeški Glasbeni šoli Marjana Kozine je župan Gregor Macedoni pripravil sprejem najboljših učencev iz novomeških osnovnih šol, ki so v šolskem letu 2021/2022 dosegli najboljše rezultate v znanju in športu. Podelil jim je tradicionalne županove petice. Priznanja za delo v športu in znanju so prejele tudi osnovne šole. Najuspešnejša v športu in znanju je OŠ Center. Več o nagrajencih lahko preberete na radiokrka.si.

Osrednja informativna oddaja, 16.6.2022