profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dolenjci še ne ločujemo pravilno

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2022 13:14

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Med velikonočnimi prazniki lahko vozniki na cestah pričakujejo zgoščen promet in spremenljive vremenske razmere. Agencija za varnost prometa zato voznike poziva k izjemni previdnosti, spremljanju razmer na cestah in dobri pripravi na pot. 

Evropska vesoljska agencija je zaradi ruske invazije na Ukrajino v končala sodelovanje z Rusijo v lunarnih misijah, potem ko je pred enim mesecem že končala sodelovanje za pristanek roverja na Marsu (ExoMars), poročajo tuje tiskovne agencije.

KRKA DOMA

Medobčinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin Dolenjske je od 22. februarja do 7. aprila v sodelovanju z izvajalcema javnih služb odlaganja komunalnih odpadkov izvedel nadzor glede pravilnega ločevanja komunalnih odpadkov na prevzemnih mestih. Nadzor je pokazal, da povzročitelji še vedno ne odlagajo komunalnih odpadkov v za to namenjene zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov. Največkrat so v zabojnikih za mešane odpadke odloženi papir, biološki odpadki, odpadna embalaža ter steklo. V nekaterih primerih je v zabojnikih opaziti tudi odloženi gradbeni material in kosovne odpadke, ki tja ne sodijo. Skupna občinska uprava občin Dolenjske ugotavlja, da je stanje glede ločevanja komunalnih odpadkov glede na preteklo leto še vedno nezadovoljivo.

Na mestu, kjer je bil ob stavbi Društva upokojencev Kočevje travnik z nekaj igrali, je občina Kočevje skupaj z Ljudsko univerzo Kočevje in OŠ Ljubo Šercer uredila park sodelovanja, namenjen druženju in aktivnostim vseh generacij. Med drugim so uredili orodja, prilagojena starejšim in gibalno oviranim, ter orodja za razgibalni trening mladih. Projekt je stal 150.000 evrov, od tega so 80.000 evrov dobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V Policijski akademiji v Tacnu so podelili medalje in priznanja policije za hrabrost in požrtvovalnost, ki jih je prejelo 82 izjemnih posameznic in posameznikov, med njimi tudi iz jugovzhodne regije. Medalje za požrtvovalnost iz območje PU Novo mesto so prejeli Matjaž Božič, Matej Jerman, občan Kristijan Možina, Jürgen Racman, občanka Martina Rožman, občan Darko Sladič, Marko Turšič, Valerija Verhovnik, David Vidmar, Andreja Vovk in občanka Manuela Žučko. 

Namiznoteniški igralci Športnega društva SU Novo mesto so se s prepričljivo zmago s 5:0 na povratni tekmi polfinala končnice DP uvrstili v veliki finale. Na nasprotnika pa še čakajo.SU-jevci so tudi na torkovi drugi polfinalni tekmi premagali NTK Savinja, tokrat še bolj prepričljivo kot v prvo. Na Livadi je bilo namreč 5:0. S tem so se drugič zapored uvrstili v finale 1. Slovenske namiznoteniške lige. V drugem polfinalu zaenkrat bolje kaže ekipi Keme Puconci, ki je proti Inter Diskontu na prvi tekmi slavila s 5:4. Druga polfinalna tekma bo v soboto, 16. aprila, morebitna tretja pa v sredo, 20. aprila. Finale se začne 9. maja, Novomeščani bodo najprej igrali v gosteh, povratna tekma finala bo 14. maja v Športnem centru Livada.

Osrednja informativna oddaja, 14.4.2022