mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Jacqueline Njena.si

Hrvati Jacqueline še niso pozabili

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Dolenjski dnevi na Krki

Piše: R.K.

Čas objave:
01.07.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na predvečer praznika podelili občinska priznanja, javni razpis za dodelitev pomoči poslovnim subjektom, začenjajo se Dolenjski dnevi na Krki.

SVET NA KRKI

Za celotno Slovenijo je od danes razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato je prepovedano kurjenje in izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Pristojni napovedujejo poostren nadzor. Agencija za okolje opozarja, da so se sušne razmere v večjem delu države zaradi visokih temperatur in visokega izhlapevanja poslabšale.

Študentje lahko od danes oddajo prošnjo za sprejem oziroma za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. Na voljo je 12.149 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4685 za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja, ter 49 mest za študente s priznano in začasno priznano mednarodno zaščito.

KRKA DOMA

Pred 11 leti je začela samostojno delovati Občina Mirna, zato je 1. julij tudi njihov občinski praznik. Na predvečer praznika je župan podelil plaketo Stanku Tomšiču ter zahvale podjetju Dana, Ženskemu pevskemu zboru Zimzelen in Janezu Janežiču. Občina je tudi uradno prevzela grb, ki je nastal v sklopu projekta Slovenija kvačka.

Občina Kočevje objavlja Javni razpis za dodelitev pomoči poslovnim subjektom, ki so v letu 2022 utrpeli poslovno škodo zaradi projekta urejanja kolesarskih povezav v občini Kočevje. Namen ukrepa je blaženje poslovne škode, ki je zaradi izvajanja projekta urejanja kolesarskih povezav v občini Kočevje, na območju Trga zbora odposlancev in Trga Svetega Jerneja v Kočevju, v obdobju od 7. 3. 2022 do 14. 6.2022 nastala lastnikom in najemnikom poslovnih prostorov, ki opravljajo gospodarsko dejavnost na neposrednem območju izvajanja projekta urejanja javne infrastrukture.

Popoldne se v Straži začenja tridnevna prireditev »Dolenjski dnevi na Krki« v okviru katere se bo odvijal tudi nedeljski spust po reki Krki.

Krka ob enih, 1.7.2022