Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Evropski denar za kolesarski povezavi Novo mesto - Straža in Črnomelj – Kanižarica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo ob opravljenih 1656 PCR testih potrjenih 25 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 1,5-odstoten, zaradi covida-19 ni umrl nihče. Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh je 22, tako kot tudi 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev.

Slovenski policisti bodo danes in v soboto z uslužbenci Slovenskih železnic sodelovali v 24-urnem mednarodnem poostrenem nadzoru železniškega prometa. Poudarek bo na nadzoru potniških vlakov in železniških postaj, kjer bodo izvajali kontrolo potnikov in njihove prtljage.

KRKA DOMA:
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za več projektov, med drugim za dve kolesarski povezavi na našem koncu. V projektu kolesarske povezave Novo mesto-Straža bodo zgradili slabih 11 kilometrov dolgo regijsko kolesarsko povezavo, občina Črnomelj pa bo v okviru projekta podaljšala enostransko dvosmerno kolesarsko stezo ob državni cesti Črnomelj (Kočevje)-Kanižarica in navezala novo dvostransko enosmerno kolesarsko stezo od centra Kanižarice do prehoda na cestišče proti Blatniku.

V Šentrupertu je bil po zadnji seji občinskega sveta še zbor občanov. Odzvalo se jih je le 49, župan Andrej Martin Kostelec jih je pričakoval in želel več. Predstavil jim je dosedanje delo in načrte do konca mandata. Med drugim želijo nadaljevati s projekti komunalne infrastrukture ter severne in izgradnjo južne obvoznice, da bi razbremenili središče kraja.

Tekmovanje Skoki v Krko s Kandijskega mostu bo jutri navduševalo z drznimi poleti v globino reke Krke. Navdušene obiskovalce bo poleg vratolomnih skokov nedvomno očaral tudi pogled na staro mestno jedro, reka, polna različnih plovil in seveda bogat zabavni program. Ob 14. uri se bo začelo ogrevanje tekmovalcev, sledil bo preizkus skakalnice, med 15. in 18. uro pa bo tekmovalni del.

Osrednja informativna oddaja, 2.7.2021

Krka ob enih