Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

mikaela shiffrin lv Ekipa24.si

Srce parajoče! Mikaela Shiffrin objavila ...

Patricia Pangeršič 2 Njena.si

Priljubljena Patricia Pangeršič je postala mamica

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Festival cvička se bliža

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2022 13:00

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Telefoni za otroke in mladostnike po vsem svetu, združeni v mednarodni organizaciji telefonov za pomoč otrokom v stiski (Child Helpline International - CHI), bodo danes obeležili svoj mednarodni dan. V času pandemije covida-19 se je pokazalo, da so njihove storitve še kako pomembne. Članica CHI je vse od svoje ustanovitve leta 1995 tudi nacionalna mreža telefona za otroke in mladostnike (TOM), ki deluje pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Klic na številko 116 111 sprejme eden od prostovoljcev, ki delujejo v svetovalnih skupinah po vsej Sloveniji.

Danes obeležujemo svetovni dan hipertenzije. V Združenju za arterijsko hipertenzijo ob tem pozivajo k rednemu merjenju krvnega tlaka, ker lahko le z rednimi meritvami pripomoremo k njegovemu hitrejšemu prepoznavanju in zdravljenju. Zvišan krvni tlak velja za tihega ubijalca, saj ne boli, dolgoročno pa povzroči veliko škode.

KRKA DOMA

Festival cvička se bliža. Prizorišče se bo raztezalo preko Novega trga, Rozmanove, Glavnega trga do gradu Grm. Pripravljajo dva velika odra, in sicer na Glavnem in Novem trgu, pri čemer bodo na Glavnem trgu postavili 750 kvadratnih metrov velik šotor, ki bo zagotovil nemoteno izvedbo dogodka ne glede na vreme. Pričakujejo 10 tisoč obiskovalcev, je povedal direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac. Na Festivalu cvička se bodo med 27. in 29. majem zvrstili trije pomembni dogodki, 50. teden cvička, Pop up wine festival in Cvičkarija, ki združujejo tradicijo, mladostno energijo in novodobni pristop k pridelavi in promociji vina.

Nadzorni svet družbe Melamin se je na izredni seji seznanil s posledicami hude industrijske nesreče, ki je družbo prizadela v četrtek. Po besedah direktorja Srečka Štefaniča so nadzorniki izrazili zaupanje v predstavljen načrt sanacije. Uprava jih je seznanila tudi s škodo, ki jo ocenjuje na okoli 36 milijonov evrov. Podjetje je izplačalo plače za pretekli mesec in ima zavarovan izpad plač. Kočevski občinski svet pa je na izredni seji sprejel sklep o imenovanju posebne komisije, sestavljene iz občinski svetnikov, predstavnikov zainteresirane javnosti, občinske uprave in podjetja, katere cilj bo spremljati aktivnosti, povezane s sanacijo podjetja.

Osrednja informativna oddaja, 17.5.2022