1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Finale Straške jeseni

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2023 12:46

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Finale straške jeseni; Festival poklicev v Kočevju

SVET NA KRKI

Hongkong so po najobilnejših padavinah v zadnjih 140 letih prizadele poplave, oblasti pa opozarjajo tudi na nevarnost plazov. Številne ulice in nekatere postaje podzemne železnice so danes pod vodo, šole pa so zaprte

V Grčiji, ki so jo ta teden prizadele katastrofalne poplave, so številne vasi še vedno odrezane od sveta. Reševalci si medtem še vedno prizadevajo spraviti na varno prebivalce poplavljenih krajev. Kot je danes za televizijo ERT News dejal tiskovni predstavnik gasilcev, so doslej rešili že skoraj 2000 ljudi

KRKA DOMA

Straška jesen je popestrila september na Dolenjskem. Ta vikend se obeta bogat program. Predsednik Turističnega društva Straža Pavle Vidic.

Tudi v soboto in nedeljo bo pestro. Jutri ob šestih zvečer bo 11. tekmovanje v igranju diatonične harmonike za pokal Straške jeseni, v nedeljo pa se obeta osrednja prireditev z naslovom Diši po domače.

Straško jesen bodo zaključili z veliko vrtno veselico PGD Vavta vas z ansamblom Pogum. Lani je bila Straška jesen rekordno obiskana in tudi letos zaradi lepega vremena pričakujejo več kot 2 tisoč obiskovalcev.

Podjetniški inkubator Kočevje in tamkajšnja ljudska univerza sta nedavno v Športni dvorani Kočevje pripravila Festival poklicev katerega se je udeležilo več kot 30 podjetij in organizacij. Direktor podjetniškega inkubatorja Kočevje Marko Stijepič

Trenutno v različnih podjetjih potrebujejo predvsem inženirje,elektrotehnike, strojništva ali mehatronike. Dogodka pa se je tudi udeležil Predstavnik kočevskega Melamina Miha Kavšek.

Kader si želijo pridobiti v domačem okolju. Da bi mlajše bolj privlačili delo pri njih pa ponujajo štipendiranje dijakov in študentov za celoten čas izobraževanja.