Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Odmevnost presegla vsa pričakovanja

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 12:55

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Fink o včerajšnji kolesarski etapi, Dobrodelni spust v Straži, V izvedbo 23 novih projektov

SVET NA KRKI

Na ministrstvu za kulturo so zaskrbljeni zaradi razmer na Radioteleviziji Slovenija, je pred današnjo stavko novinarskih sindikatov na RTVS dejala ministrica Asta Vrečko. Ob tem je napovedala čimprejšnjo spremembo zakonodaje, s katero bi večjo moč v odločevalskih organih javnega zavoda imela civilna družba in zaposleni. 

Agencija za varnost prometa in policija začenjata drugo od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij Hitrost. Potekala bo do nedelje, v tem času pa bodo policisti izvajali poostrene nadzore hitrosti. Namen akcije je umirjanje hitrosti, ki je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

KRKA DOMA

V nedeljo se je v Novem mestu zaključila zadnja etapa 28. kolesarske dirke po Sloveniji. Direktor kolesarske dirke Bogdan Fink je bil po petih dneh zadovoljen z organizacijo dogodka, številom gledalcev in tekmovalnim vidikom preizkušnje. Glede varnosti, težav ni bilo. Gledanost in tudi odmevnost na družbenih omrežjih sta po mnenju direktorja presegli vsa pričakovanja. 

Novomeški Lions klub je v sodelovanju z Občino Straža in Rafting klubom Gimpex Straža v soboto dopoldne pripravil dobrodelni spust po reki Krki za otroke iz socialno ogroženih družin. Spust je potekal od Vavte vasi do Zaloga. Na spustu je sodelovalo 45 otrok z novomeških osnovnih šol, ki so jih s šestimi rafti popeljali po reki Krki. Župan Občine Straža Dušan Krštinc je izrazil veselje, da so že drugo leto zapored izpeljali dobrodelni projekt.

Mestna občina Krško je letos četrto leto zapored pristopila k proračunu. Občanke in občani so med 15. marcem in 15. aprilom podali 62 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija in jih 38 uvrstila na glasovanje, ki je potekalo med 6. in 13. junijem. Občani so oddali 2703 glasove, po rezultatih glasovanja pa bo občinska uprava v 2023 izvedla 23 projektov. Na sedmih različnih območjih bodo obnovili pešpoti, postavili plezalne stene in motorična igrala, prenovili asfaltna igrišča, nakupili defibrilator in druge stvari.Osrednja informativna oddaja, 20.6.2022