Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ana Lukner Roljič Njena.si

Dobrotnica Ana Lukner Roljič izgubila mamo

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gasilci z boljšimi pogoji za delo

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Končan je izbirni postopek za vpis v višje strokovno izobraževanje v drugem prijavnem roku v študijskem letu 2021/2022. Od 1688 prijavljenih kandidatov jih je 1523 izpolnilo pogoje za vpis. Od teh je sprejetih 98 odstotkov, zavrnjenih pa dva odstotka, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Ob prazniku slovenskega športa ministrstvo za zdravje poudarja pomen redne vseživljenjske telesne dejavnosti za ohranjanje in krepitev zdravja, v športne aktivnosti pa naj bo vključena vsa družina. Za ohranjanje zdravja je pomembno tudi zdravo prehranjevanje, so sporočili z ministrstva. S praznikom športa se danes začenja evropski teden športa.

KRKA DOMA
V novomeški bolnišnici je včeraj zgodaj zjutraj umrl Marjan Moškon, nekdanji novinar in urednik Dolenjskega lista in direktor njegove Grafike. Bil je soustanovitelj Televizije Novo mesto in urednik programa Vaš kanal. Bil je vsestransko nadarjen in zagnan, mentor mnogim ter skoraj vse življenje navdušen tabornik.

Na Mirni poteka projekt Eko-up, v sklopu katerega so v prenovljeni dvorani kulturnega doma pripravili kino večere s ščepcem inovativnosti. Pripravili so tudi delavnico USE REUSE. Na Mirni želijo s projektom spodbuditi razvoj zanimivih, zelenih idej in njihovega prenosa v prakso.

Župan Občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškem Borut Arh so včeraj podpisali dogovor o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi s širitvijo in obnovo gasilskega doma v Leskovcu. Cilj je rekonstrukcija dela obstoječega objekta in izgradnja prizidka za potrebe gasilcev, krajevne skupnosti in domačih društev. V prizidku bodo nove garaže za gasilska vozila in prostori za PGD Leskovec pri Krškem ter za potrebe krajevne skupnosti, hkrati pa projekt obsega tudi obnovo in preureditev obstoječe kulturne dvorane.

Osrednja informativna oddaja, 23.9.2021