kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: GATUS prihaja v mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: GATUS se vrača v Novo mesto, Sprehajališče do sredine septembra zaprto, Na Malem Slatniku mučenje živali.

SVET NA KRKI

Bridž je olimpijski šport in v številnih evropskih državah del izobraževalnega procesa, v prihajajočem študijskem letu pa ga bodo poučevali tudi na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko. Kot poudarjajo, bridž spodbuja analitično in strateško razmišljanje, študentje pa se bodo spontano učili tudi razumevanja, spoštovanja in timskega dela.

Danes se izteka rok za prijavo na posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja policije s polnim mandatom, ki ga je ministrstvo za notranje zadeve objavilo 29. avgusta. Prijavo je oddal tudi aktualni v. d. generalnega direktorja Boštjan Lindav.

KRKA DOMA

Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Srednja šola za gostinstvo in turizem prireja 10. jubilejno mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol GATUS, ki bo potekalo med 29. septembrom in 2. oktobrom 2022 na Otočcu v hotelu Šport. GATUS je danes tradicionalno srečanje srednjih šol za gostinstvo in turizem iz držav, ki so nastale iz republik nekdanje skupne države. Prepoznavno je širši okolici in najbolj priljubljeno med dijaki in učitelji. Na letošnje srečanje so se prijavile šole iz Maribora, Radovljice, Opatije, Osijeka, Prijedora, Banjaluke, Hercegnovega, Bara, Ohrida, Makedonskega Broda, Leskovca, Beograda, Smedereva in Novega mesta kot gostitelja. GATUS je projekt dijakov in mentorice iz Grma Novo mesto, ki so ga ob pomoči vseh zaposlenih in poslovnih partnerjev prvič uspešno izvedli leta 2012.

Na Župančičevem sprehajališču pri Mladinskem centru Oton bo do predvidoma sredine septembra vzpostavljena popolna zapora sprehajališča zaradi gradbenih del v okviru izgradnje brvi in kolesarske poti Loka–Kandija. Prehod bo zaradi varnosti možen le v popoldanskem času, ko se dela ne bodo izvajala, obhod za pešce pa bo potekal po ulicah mestnega jedra. Nekaj dni bo sprehajališče neprehodno tudi po koncu delovnika, saj bo zaradi zahtevne montaže segmentov mostu na ozki sprehajalni poti postavljena večja dvižna mehanizacija in popoldanskega prehoda ne bo možno zagotoviti.

Novomeški policisti so evidentirali kaznivo dejanje mučenja živali na Malem Slatniku. Tam so neznanci v petek čez dan petmesečnemu mačku z ostrim predmetom odrezali glavo. Lastnica je zvečer mucka našla na sosedovem dvorišču in dejanje prijavila policiji. Za kaznivo dejanje po 2. odstavku 341. člena kazenskega zakonika je zagrožena kazen z zaporom do dveh let.

Osrednja informativna oddaja, 6. 9. 2022