Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih - Gostili nadarjene posavske dijake

Piše: R.K.

Čas objave:
03.09.2021 12:48

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Finančna uprava RS obljublja poenostavitve za davčne zavezance in njihove računovodje. Začela je namreč s prenovo REK obrazcev, na katerih ji podjetja poročajo o izplačilu plač in drugih prejemkov svojim zaposlenim. Novi obrazec se bo imenoval iREK, uvedli naj bi ga aprila 2022.

Včeraj so ob opravljenih 3303 testih PCR na okužbo covidom-19 potrdili 610 okužb. Pozitivnih je bilo 18,4 odstotka opravljenih testov. Na UKC Ljubljana je najmlajši bolnik s covidom star 34, najstarejši 91 let. Na enoti intenzivne terapije je najmlajša oseba stara 24 let, najstarejša pa 83. Pri tem niso upoštevane porodnice na ginekologiji, ki so stare 26, 37 in 41 let.

AVIZO KRKA DOMA

V zadnjem počitniškem tednu sta Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru in Skupina GEN gostila nadarjene posavske dijake na četrtem Poletnem taboru energetike 2021. Na naprednem interdisciplinarnem taboru so mladi ob podpori mentorjev uspešno izdelali vsak svoj model pametne hiše, ki so jih ob zaključku predstavili novinarjem, staršem in predstavnikom organizatorjev. Kot je poudaril generalni direktor GEN energije Martin Novšak, jih veseli, da mlade zanimata energetika in nove tehnologije. S Poletnim taborom energetike želijo podobno kot z njihovimi drugimi ozaveščevalnimi aktivnostmi spodbuditi zanimanje mladih in jih navdušiti za naravoslovne in tehniške poklice. Z načrtovanjem drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem se bodo potrebe Skupine GEN po takšnih kadrih močno povečale, pa tudi sicer so v Sloveniji potrebni na različnih področjih, če želimo slediti hitremu tehnološkemu razvoju.

Ribniški župan Samo Pogorelc je danes s podjetjem BS Gradnje podpisal pogodbe za prenovo grajske površine. Investicija je vredna 235.000 evrov, od katerih bosta slabih 80.000 evrov prispevala Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in država. V sklopu naložbe bodo med drugim poskrbeli za klančino za osebe na vozičkih, dvig portala na zahodni strani za potrebe intervencije, tlakovano letno gledališče za še boljše doživljanje prireditev v grajskem prostoru ter servisno pot, ki bo na koncu zatravljena.

Direkcija RS za infrastrukturo in žužemberška občina bosta na Dvoru danes uradno odprli zadnji, približno 500-metrski prenovljeni odsek vzhodne krajevne vpadnice. Pogodbena vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 690.000 evrov, direkcija za infrastrukturo bo zanjo prispevala skoraj 440.000 evrov, preostalih 36 odstotkov naložbe bo pokrila občina.

Osrednja informativna oddaja, 3.9.2021