Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gradnja poteka po načrtih

Piše: R.K.

Čas objave:
05.05.2022 13:49

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Začel je veljati zakon za urejanje položaja študentov, ki bo s predvidenimi ukrepi lajšal študentsko življenje. Zakon prinaša zvišanje državnih štipendij za 20 odstotkov do leta 2024, povečanje sredstev za investicije v gradnjo študentskih domov in tudi višje subvencije za prehrano.

Po dveh letih, ko je epidemija koronavirusa prekinila tradicijo, bodo maturanti 20. maja opoldne po Sloveniji znova zaplesali ulično četvorko v okviru projekta plesne zveze. Točno opoldne bodo maturanti zaplesali v 20 krajih po Sloveniji in v približno 20 krajih v tujini, med drugim na Slovaškem, v Srbiji, na Madžarskem in v Makedoniji.

KRKA DOMA

Dela na novi podružnični šoli in vrtcu v Velikem Podlogu so v zaključni fazi, in sicer naj bi bila predvidoma končana konec junija. Skupna vrednost projekta znaša 3,5 milijona evrov, od tega je 1,1 milijona evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostali del pa Mestna občina Krško. Dela potekajo v skladu s terminskim planom. Fasada na objektu je že končana, v zaključni fazi je tudi zunanja ureditev. V objektu poteka montaža stavbnega pohištva, montaža elektro instalacij ter opremljanje kuhinje. Uporabno dovoljenje bodo predvidoma pridobili do konca junija.

Direktorica Doma starejših občanov Grosuplje Metka Velepec Šajn je z županoma Občine Bloke Jožetom Dolesom in Občine Sodražica Blažem Milavcem podpisala pismi o nameri za gradnjo enot doma starejših občanov Grosuplje tudi v občinah Bloke in Sodražica. Projekta »dom starejših« predstavljata sklop več del, kamor sodi priprava projektnih dokumentacij, zagotovitev zemljišč in seveda sama izgradnja objektov. V domovih se bo izvajala institucionalna oskrba starejših, z dodatnimi programi tudi za zunanje uporabnike, kot je npr. dnevno varstvo starejših, nega na domu in drugi programi za starejše občane. Dom starejših občanov Grosuplje že ima svojo enoto v Loškem Potoku, gradnja enot na Blokah in v Sodražici pa naj bi stekla prihodnje leto in bila končana do leta 2025.

V sredo nekaj po 12. uri so bili belokranjski policisti obveščeni o najdbi trupla v reki Kolpi pri naselju Breg. Gasilci so truplo potegnili iz vode, na kraju je bila tudi zdravnica, ki je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za ugotavljanje identitete in vseh drugih
okoliščin. Po prvih ugotovitvah gre za moškega, v vodi je bil najverjetneje že dalj časa. Vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja, 5.5.2022