Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gradnja večgereracijskega centra še letos

Piše: R.K.

Čas objave:
17.01.2022 13:05

Osrednjo informativno oddajo "Krka ob enih" sem danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Lepo vreme je konec tedna mnoge zvabilo v gore, kjer pa so razmere zahtevne. Zgodilo se je več nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi. Kot opozarjjo na Gorsko reševalni zvezi Slovenije, so razmere zimske in znatno zahtevnejše od poletnih. 

Od srede bodo v veljavi spremembe pravil odrejanje karantene ob stiku z osebo, okuženo s koronavirusom. Izjeme pri karantenah bodo po novem zaposleni v zdravstvu, sociali in šolstvu, ki se bodo morali ob tesnem stiku z okuženim v obdobju 7 dni testirati vsakodnevno in uporabljati maske FFF2. Enake izjeme veljajo tudi predšolski otroci, učenci, dijaki, študenti ter udeleženci izobraževanja odraslih, če bo do visoko tveganega stika prišlo v okviru vzgojno-izobraževalnega procesa. Oddelki v vzgojno-izobraževalnih ustanovah bodo odšli v celoti v karanteno le v primeru več kot 30-odstotkov okuženih učencev s koronavirusom znotraj oddelka v 14 dneh. Drugod ostajajo v veljavi obstoječe izjeme karanten, sprejete 10. januarja.

KRKA DOMA
V občini Ribnica naj bi na mestu, kjer danes stoji Ideal center, še v tem letu začeli graditi večji medgeneracijski športni kompleks, namenjen različnim vsebinam. Trenutno so v fazi izbora izvajalca, če bo šlo vse po načrtih, pa bodo gradnjo začeli avgusta, pravi župan Samo Pogorelc. Šlo bo za največjo naložbo v občini letos, ki naj bi bila glede na načrte končana najpozneje do začetka leta 2024, pravi župan. Za projekt je občina za zdaj zagotovila dva milijona evrov, v nadaljevanju pa bo iskala še sredstva posameznih ministrstev in sredstva EU. Župan dodaja, da računajo tudi na sredstva EKO sklada, ker bo šlo na nizkoenergijski projekt.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Krka, tovarna zdravil Novo mesto sta danes pri Skupnostnem centru Brezje Žabjak dijaku 4. letnika Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ter perspektivnemu športniku Nejcu Stojanoviću predala prenosni računalnik in ga tako podprla pri njegovem nadaljnjem izobraževanju. Branka Bukovec, predsednica Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela je namreč v največjem romskem naselju pri Novem mestu dnevno prisotno že dobri dve desetletji, kjer izvaja socialno-varstveni program v tamkajšnjem dnevnem centru za romske otroke. Prisotni so tudi na Jedinščini, njihove programe pa skupno obiskuje 130 otrok.