bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Natalija Bratkovič Njena.si

Voditeljica Kmetije pokazala umetnico iz zakulisja...

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gruzijec izsiljeval policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI:

Izvršni odbor je predsednika SMC Zdravka Počivalška danes pooblastil, da do petka zaključi pogovore z dvema možnima kandidatoma za novega pravosodnega ministra in premierjem Janezom Janšo. Najverjetnejši kandidat je Marko Starman, so potrdili v SMC. Po informacijah STA naj bi bil v igri še Marjan Dikaučič, ki pa utegne postati državni sekretar.

Italijansko ministrstvo za zdravje je včeraj odločilo, da lahko prebivalci obmejnih območij, ki ne kažejo simptomov covida-19, od danes prehajajo italijansko mejo brez negativnega izvida testiranja na novi koronavirus. Ukrep torej velja tudi za ljudi, ki živijo ob meji s Slovenijo.

KRKA DOMA:

Ob včerajšnjem občinskem prazniku občine Šentrupert je župan Andrej Martin Kostelec na slovesni prireditvi podelil letošnja priznanja. Četrti častni občan je postal dr. Jože Ramovš, priznanje sta prejela Kmetija Kurent in Bojan Brezovar, listino pa Vokalna skupina Lilith. Do začetka julija se v Šentrupertu obeta pestro dogajanje ob občinskem prazniku, več o njem pa lahko preberete tudi na naši spletni strani radiokrka.si.

Gospodarske družbe jugovzhodne Slovenije so lani poslovale boljše od državnega povprečja in tudi bolj stabilno. Večino prihodka so ustvarile z izvozom, bile so tudi manj zadolžene. Vrednosti vseh kazalnikov so zanje v regiji ugodnejše kot drugje, ustvarile so 535 milijonov evrov neto celotnega dobička oz. tri odstotke tega manj kot predlani. V primerjavi z drugimi slovenskimi regijami so več neto čistega dobička kot družbe jugovzhodne Slovenije ob bistveno višjem skupnem prihodku izkazale le družbe osrednjeslovenske statistične regije.

Včeraj popoldne so policisti na mejnem prehodu Obrežje obravnavali Gruzijca, ki je želel zapustiti Slovenijo. Policistka je pri mejni kontroli ugotovila kršitev zakona o tujcih, vezano na predolgo bivanje v Schengenskem območju. Ko mu je začela pisati plačilni nalog, je 45-letnik stopil iz vozila in se začel z britvico rezati po rokah in vratu. Agresivnega 45-letnika so obvladali, mu nudili prvo pomoč in poklicali reševalce, ki so mu, sicer z nekaj težavami, ker je bil agresiven tudi do njih in odklanjal zdravniško pomoč, oskrbeli rane. Poskus izsiljevanja v postopku se mu ni izšel – po zaključenem postopku oskrbe poškodb so mu vročili plačilni nalog in ga napotili iz Slovenije.

Osrednja informativna oddaja, 3.6.2021