Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - Iz Novega mesta v Ljubljano z vlakom v petdesetih minutah?

Piše: RK

Čas objave:
09.06.2022 12:51

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Petra Majdič.

SVET NA KRKI

Odstranitev začasnih tehničnih ovir na meji je predvidena do konca tega leta, ta teden bodo začeli s pripravo operativnega načrta, ki naj bi bil končan do konca junija.

Vlada ima na današnji redni seji na mizi tudi sklep, naj se pripravi analiza prekrškov in glob, izrečenih zaradi kršenja covidnih odlokov.

Ministri držav članic EU za pravosodje bodo na današnjem zasedanju v Luxembourgu govorili o boju proti nekaznovanosti v luči ruske agresije na Ukrajino in predlogu Evropske komisije glede uvrstitve kršenja sankcij na seznam kaznivih dejanj EU. 

KRKA DOMA

Pripravljavci državnega prostorskega načrta za nadgradnjo železniške proge Novo mesto-Ivančna Gorica so v Novem mestu včeraj predstavili pobudo za dvotirno etapno nadgradnjo železniške proge na omenjenem dolenjskem odseku. Pobuda predvideva tudi elektrifikacijo te železniške proge. Gre za odsek od vključno železniške postaje Birčna vas pri Novem mestu do železniške postaje Ivančna Gorica. Postopek umeščanja naj bi predvidoma končali leta 2028, celoten projekt nadgradnje pa so ocenili na približno 650 milijonov evrov, je povedala predstavnica direkcije za infrastrukturo Mira Vizovišek Motaln. Kdaj si lahko na Dolenjskem obetajo izboljšanje zastarele železniške povezave, sicer še ne morejo napovedati. Kot je pojasnil novomeški župan Gregor Macedoni, so nadgradnjo zastavili etapno.

Iz podjetja Melamin, ki ga je pred slabim mesecem dni prizadela eksplozija s požarom, je trenutno odstranjenih okoli 90 odstotkov snovi, ki bi lahko bile potencialno nevarne, je za STA po včerajšnjem ogledu v podjetju povedal vodja komisije za nadzor sanacije Antun Gašparac. Stekla so tudi prva razmišljanja o delu preselitve proizvodnje. Nedavno ustanovljena komisija se je namreč v torek sestala na prvi ustanovni seji, se seznanila s sanacijo in si tudi v živo ogledala stanje v Melaminu. Po besedah Gašparaca je bilo do zdaj narejenega veliko. Hkrati so stekla razmišljanja o možnosti, da bi Melamin vsaj za okolico bolj nevaren del proizvodnje preselil drugam, izven naselja. Pri tem je po besedah Gašparaca veliko odvisno od tega, kaj omogoča prostorski načrt.

Tudi na radiu Krka smo se pridružili dobrodelni akciji Skupaj za Jana, ki jo je za črnomaljskega nogometaša Jana Vidica organiziral Božo Kostadinovski s svojo dobrodelno organizacijo Srčni Lev. Kot je pojasnil Božo, je Jan Vidic obetavni črnomaljski nogometaš, ki se je lani aprila hudo poškodoval v prometni nesreči.V soboto na stadionu Vražji kamen v Črnomlju pripravljajo tudi veliki dobrodelni nogometni turnir s kar 24imi sodelujočimi ekipami in bogatim spremljevalnim programom. Sicer pa lahko sredstva za Jana darujemo z donacijo na tekoči račun, z donacijo materialnih sredstev za srečelov, licitacijo več kot 60 dresov znanih športnikov ali smsom JAN 5 na 19 19. Vse podrobnosti smo objavili na naši spletni strani.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih