900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Izgradnja krožišča na začetku Mirne še en korak do obvoznice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Letošnje praznovanje rojstnega dne Franceta Prešerna, ki ga na pobudo ministrstva za kulturo od 200. obletnice pesnikovega rojstva leta 2000 obeležujemo pod imenom Ta veseli dan kulture, letos poteka v hibridni obliki. Kulturne institucije sicer letos v nasprotju z lanskim letom nekaj dogodkov pripravljajo v živo, nekaj pa jih je na spletu.

Celjski policisti že drugič v tem tednu zasegli skoraj tisoč petard in sicer so na podlagi odredbe sodišča zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva opravili hišno preiskavo pri dveh Celjanih, ki sta v sorodstvenem razmerju. Pri hišni preiskavi so, kot omenjeno, našli in zasegli tudi nekaj manj kot tisoč petard.

Raziskovalci so danes sporočili, da so v bližini Trsta odkrili najpomembnejše italijansko najdišče fosilov dinozavrov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Na najdišču Ribiško naselje so odkrili vsaj sedem novih fosilov dinozavrov, med katerimi je eden skoraj v celoti ohranjen, so sporočili paleontologi.

KRKA DOMA:
Na Mirni so porušili in odstranili še edino hišo na trasi načrtovane prestavljene obvoznice. Državni projekt, o katerem se na Mirni govori že skoraj pet desetletij, se je tako začel uresničevati. Naslednji korak bo izgradnja krožišča na vhodu na Mirno. Po načrtih naj bi se to zgodilo prihodnje leto, v drugi polovici leta. Z novo cesto bo pomembno razbremenjeno eno najbolj ozkih grl na državni cesti med Trebnjem in Sevnico – kamniti mirnski most, cesta pa bo pomembna pridobitev za gospodarstvo v kraju in celotni dolini.

V novomeški knjižnici Mirana Jarca na današnji Ta veseli dan kulture predstavljajo novo storitev in sicer digitalno izposojo slovenskih filmov. Storitev lahko uporabniki uporabljajo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarijo brezplačen uporabniški račun in nanj povežejo svojo knjižnico, za kar potrebujejo člansko izkaznico in geslo.

Tudi v Sevnici se začenja čudežni december. Zaradi ukrepov varovanja zdravja bo decembrsko praznovanje že drugo leto zapored precej okrnjeno in prilagojeno razmeram, je pa bolj obogatena praznična osvetlitev mesta, okrašeno je območje kmečke tržnice in ploščad pri spomeniku na Trgu svobode, pa grad in javni objekti v starem mestnem jedru. Praznične luči pa se bodo prižgale danes.

Osrednja informativna oddaja, 3.12.2021

Krka ob enih