kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Javne poti lahko osvetljujejo odpadne baterije

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Javne poti lahko osvetljujejo odpadne baterije; Opozorili na pomen Temenice

SVET NA KRKI

Občine potrebujejo nekaj več kot 15.000 stanovanjskih enot, od tega okoli 10.800 javnih najemnih stanovanj, je pokazala zadnja anketa Stanovanjskega sklada RS. Sklad jim je s programi sofinanciranja zagotovil 46,7 milijona evrov za 928 javnih najemnih stanovanj, od katerih jih bo v letih 2023 in 2024 končanih 551.

Policisti Policijske uprave Maribor obravnavajo dve goljufiji s kriptovalutami. Moškega s ptujskega območja so goljufi oškodovali za 6000 evrov, moškega s slovenjebistriškega konca pa za 40.000 evrov. Mariborski policisti ob tem opozarjajo na previdnost pri poslovanju s kriptovalutami.

KRKA DOMA

Partnerji projekta NovIKroG pripravljajo zbiralno akcijo odpadnih baterij in plastične embalaže, ki bo od 5. maja do 16. junija potekala v dolenjskih šolah in drugih javnih ustanovah. Cilj zbiralne akcije je, da se materiale, ki bi sicer končali med odpadki, ponovno uporabi oziroma se iz njih izdela predmete, ki jih bodo sodelujoče organizacije lahko koristno uporabile. Zbirali boto tudi odpadne Li-on baterije, ki jih najdemo v prenosnikih, ročnem orodju, e-kolesih in e-skirojih … Te nameravajo uporabiti v sistemih solarnega napajanja za osvetljevanje javnih poti. Zbiranje odpadnih baterij in plastične embalaže bo potekalo v osnovnih šolah na območju osmih dolenjskih občin, v akciji pa bodo lahko sodelovali vsi občani, ki bodo čisto odpadno plastično embalažo z oznako HDPE in PP in iztrošene litij ionske baterije lahko prinesli na Mestno občino Novo mesto, na Komunalo Novo mesto, v Knjižnico Mirana Jarca, v Kulturni center Janeza Trdine in v butik ponovne uporabe Stara šola Novo mesto.

V Trebnjem je v ponedeljek potekal drugi dan Temenice z raznovrstnim dogajanjem, povezanim s projektom oživitve življenja ob in v tej reki. Gre za 240.000 evrov vreden partnerski projekt, ki ga je s skoraj 100.000 evrov podprl evropski sklad za regionalni razvoj. Trebanjci želijo s projektom Rusalka podrobneje spoznati reko in spoznanja javno predstaviti.  Mladino želijo izobraziti o pomenu varovanja in uporabe vodnih virov za ohranitev rečnih biotopov in habitatov ter za ublažitev podnebnih sprememb. Okrepiti želijo zavest o pomenu rečne dediščine in občane spodbuditi k sodelovanju pri varovanju Temenice.

Osrednja informativna oddaja, 25.4.2023