Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Jernejevo vabi v Šentjernej

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Jernejevo vabi v Šentjernej; Jazz znova odmeva po Novem mestu; Vinjen trčil v motorista

SVET NA KRKI

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih v prihodnjem študijskem letu. Rok velja tudi za oddajo prošnje za sprejem za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo. Študentje morajo vlogo oddati na spletnem portalu eVŠ.

Obseg bruto domačega proizvoda Slovenije se je v drugem letošnjem četrtletju na letni ravni povečal za 8,2 odstotka. K rasti je po navedbah državnega statističnega urada pripomoglo domače in tuje povpraševanje. Na rast domače potrošnje je najbolj ugodno vplivala potrošnja gospodinjstev, na tuje pa storitvena menjava.

KRKA DOMA

V Šentjerneju so se z gasilsko parado in slavnostno akademijo od stoletnici Prostovoljnega gasilskega društva Ostrog v soboto začele prireditve Jernejevega oz. tradicionalnega večdnevnega obeleževanja občinskega praznika. Med Jernejevim 2022 se bo na Šentjernejskem v 15 dneh zvrstilo skupaj več kot 40 društvenih in drugih prireditev. Župan Jože Simončič. Jernejevo bo doseglo višek v soboto, 27. avgusta, ko bodo med drugim pripravili Doberškov pohod, Jernejev sejem, kuhanje županovega golaža, razstavo paradižnika in paradižnikovih jedi, atletski miting in koncert ob 60-letnici Šentjernejskega okteta. Prireditve Jernejevega, ki jih običajno dan kasneje zaokrožijo s farnim žegnanjem in praznično mašo, bodo 28. avgusta zaključili z Jernejevim nogometnim turnirjem in s kasaškimi dirkami.

V Novem mestu se je včeraj začela 22. mednarodna jazzovska delavnica s spremljajočim festivalom Jazzinty, na kateri pričakujejo nekaj več kot 70 udeležencev iz desetih evropskih držav. Potekala bo do vključno sobote. Prireditelji Jazzintyja bodo po šestletnem premoru vnovič podelili nagrado za najboljšo slovensko jazzovsko skladbo jazzon. Delavnico bodo zaznamovali mentorji z izjemnimi pedagoškimi sposobnostmi, kreativnim avtorskim izrazom in mednarodno prepoznavnostjo, je povedal umetniški vodja Jazzintyja Domen Bohte. Delavnico spremlja Festival Jazzinty. Njegova novost je okrepljena usmeritev k tako imenovanem fuzijskem jazzu z elektroniko in sodobnimi glasbenimi prijemi, je še dejal Bohte.

Sevniški policisti so bili včeraj nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči med Vrhovim in Sevnico. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila peljal proti Vrhovem in v ovinku zapeljal levo ter trčil v 60-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Osrednja informativna oddaja, 16.8.2022