Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Jutri in v četrtek delna zapora Tabletke, že danes popolna zapora Rozmanove

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenske junake, ki so s svojimi uspehi v zadnjih dveh tednih navduševali na olimpijskih igrah v Tokiu, bodo športni navdušenci zvečer lahko pozdravili na sprejemu na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Na pomoč Severni Makedoniji v boju s požari se je danes podala nova skupina slovenskih gasilcev. Skupina 52 gasilcev bo delovala na območju Berova, kjer bo zamenjala slovensko gasilsko odpravo, ki je tam od prejšnjega tedna.

Epidemiološka obravnava primerov zajčje mrzlice v severnoprimorski regiji je prvič v Sloveniji potrdila prisotnost bakterije v pitni vodi treh zasebnih vodovodov namenjenih lastni oskrbi. Preiskava še poteka, na NIJZ pa odsvetujejo pitje vode iz vodnih virov v naravi.

KRKA DOMA:
Na Andrijaničevi cesti, kjer so spomladi razširili krožišče Tabletka, bodo jutri in v četrtek potekala manjša zaključna dela. Izvajalec bo ob tem vzpostavil delno zaporo krožišča, promet v krožišču bo tako potekal le po desnem zunanjem voznem pasu, kar prinaša spremembo prometnega režima. Prav tako še vedno poteka tudi prenova oziroma v začetku meseca začeta asfaltna preplastitev nižje ležečega Ločenskega mosta prek Krke, kjer naj bi se dela predvidoma končala do nedelje.

Že danes pa so v Novem mestu popolnoma zaprli Rozmanovo ulico in sicer med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo. Gre za nadaljevanje prenove mestnega jedra, ki na delu Rozmanove in na Kastelčevi ulici poteka v treh fazah. Zapora Rozmanove je predvidena do 30. avgusta, nato pa bo od 31. avgusta do 27. septembra, ko je predviden zaključek del na tem območju, promet tam potekal izmenično enosmerno.

V bližini Trebnjega se je včeraj dvakrat streslo. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 18.08 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2, še pred tem pa dve minuti čez 18. uro potres magnitude 1,4. Potresa so čutili posamezni prebivalci občin Mirna, Litija in Trebnje.

V Bistrici ob Sotli imajo nov večnamenski gasilski dom. Za gradnjo so se odločili zaradi potrebe gasilcev po sodobnejšem in bolj funkcionalnem domu z boljšo prometno povezavo, drugi zelo pomemben razlog pa je, da sedanjo lokacijo namenjajo za šolo in vrtec, potrebujejo namreč novo telovadnico in vrtec. Zaradi racionalnosti bodo to naredili v enem objektu na lokaciji ob šoli, kjer je zgradba zdaj že starega gasilskega doma.

Osrednja informativna oddaja, 10.8.2021

Krka ob enih