Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Jutri smučamo tudi na Dolenjskem

Piše: R.K.

Čas objave:
14.01.2022 13:05

Osrednjo informativno oddajo "Krka ob enih" sem danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Upokojenci z nižjimi pokojninami in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes prejeli solidarnostni dodatek, ki ga predvideva deseti protikoronski zakon. Odvisen je od višine pokojnine oziroma nadomestila in znaša od 130 do 300 evrov.

Pravoslavni verniki, ki se ravnajo po julijanskem koledarju, so ob polnoči vstopili v novo leto. V Sloveniji zaradi omejenega delovnega časa ni bilo praznovanj v lokalih, ki so običajno pripravili silvestrovanja.

KRKA DOMA
Jutri bodo prvič v tej sezoni naprave zagnali tudi na smučišču Gače. Delovale bodo trosedežnica Gričice, vlečnica Medo in vlečnica Gače 1, v kolikor jim bo uspelo zasnežiti vlečno pot. Snežna odeja na smučišču je trenutno debela 40 centimetrov.

Dobrih 18 mesecev po podpisu pogodbe za izgradnjo novega nizkoenergijskega vrtca pri Osnovni šoli Artiče je v prostorih vrtca nameščena že skoraj vsa oprema, začeli so tudi urejati končno dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja. Izgradnja vrtca pri OŠ Artiče je 1. faza projekta gradnje nove šole Artiče. Objekt novega 5-oddelčnega vrtca je samostojni prizidek, ki je umeščen južno od obstoječega šolskega kompleksa. Pogodbena vrednost gradnje vrtca znaša 2,3 milijone evrov, stroški nakupa nove opreme za vrtec pa 347.000 evrov.

Mestno drsališče, ki je zaživelo v času Adventa Novo mesto in poželo veliko zanimanja, bo odprto vse do nedelje, 6. februarja, v kolikor bodo razmere dopuščale in bo zanimanje veliko, pa bo drsališče odprto do konca šolskih počitnic. Delovni čas obratovanja drsališča je vsak dan med tednom, med 15. in 19. uro ter v soboto in nedeljo med 11. in 19. uro, na Zavodu Novo mesto pa so pripravili tudi nekaj posebnih akcij. Mestno drsališče je ves čas obratovanja med delovnikom v dopoldanskem času namenjeno vrtcem in osnovnim šolam Mestne občine Novo mesto, k sodelovanju pa so na Zavodu Novo mesto povabili tudi šole iz okoliških občin. Tako se je zgolj v decembru v sklopu vrtčevskega in šolskega programa v drsanju preizkusilo več kot 1500 otrok. Po besedah direktorja Zavoda Novo mesto Aleša Makovca je mestno drsališče v adventnem času poželo velik uspeh, saj je dnevno drsalo tudi po 350 oseb.Zavod Novo mesto je pripravil tudi posebno akcijo, s katero želijo dodatno privabiti ljubitelje drsanja. Tako lahko vsi obiskovalci drsanja vsak delovni dan med 15. in 16. uro drsajo zgolj za 1 evro, akcija pa velja od ponedeljka 17. 1. 2022 do preklica.

Osrednja informativna oddaja, 14.1.2022