Bobnar Golob Svet24.si

Jambrek je imel sicer krajšega, a Bobnarjeva ...

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Nebo_Xmas_Rebeka-18_foto_Marko_Delbello_Ocepek Odkrito.si

Rebeka Dremelj: »Če le lahko, vedno pomagam, to ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Jutri sneg do nižin

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Plužne službe pripravljene na sneg; Kako smo volili na jugovzhodu?

SVET NA KRKI

Po nedeljskih lokalnih volitvah bo tudi danes pester dan glede volilnih opravil. Občinske volilne komisije bodo izidom lokalnih volitev prištele glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz Slovenije. Državna volilna komisija pa bo preštela glasovnice drugega kroga predsedniških volitev, ki so prispele po pošti iz tujine.

Agencija za varnost prometa in policija v času od 21. do 27. novembra izvajata preventivno akcijo Varno brez telefona v prometu. Mobilni telefoni so zadnje desetletje eden izmed večjih motilcev pozornosti v prometu, ki dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč in zastoje v prometu.

KRKA DOMA

Jutri se nam na jugovzhodu znova obeta sneženje, meja sneženja se bo spustila do nižin. Zimska služba je po besedah direktorja vzdrževanja cest pri podjetju CGP Antona Hrastarja dobro pripravljena.

V 15 občinah osrednje Dolenjske in Bele krajine je v prvem krogu županskih volitev vnovične mandate dobilo 10 starih županov. V občinah Dolenjske Toplice, Trebnje in Mokronog-Trebelno bo potreben drugi krog županskih volitev. Po delnih neuradnih podatkih, objavljenih na spletni strani Državne volilne komisije, bodo stare župane imele Mestna občina Novo mesto in občine Črnomelj, Semič, Žužemberk, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Mirna, Mirna Peč in Straža. Novo županjo so dobili v Metliki in novega župana v Občini Šentrupert, v treh občinah pa bo potreben drugi krog županskih volitev. V Občini Metlika je Martina Legan Janžekovič v prvem krogu presenetljivo pometla z dozdajšnjim županom Darkom Zevnikom, ki je to občino vodil od leta 2012. Ob nekaj več kot 51-odstotni volilni udeležbi je zbrala dobrih 62 odstotkov glasov, in Zevnik slabih 35 odstotkov. V Občini Šentrupert pa je Tomaž Ramovš ob nekaj več kot 64-odstotni volilni udeležbi po njegovem prvem mandatu opravil z županom Andrejem Martinom Kostelcem. Ta je namreč prejel dobrih 38 odstotkov in Ramovš dobro polovico glasov. V Občini Dolenjske Toplice se bo moral dozdajšnji župan Franc Vovk pomeriti z Mojco Šenica. V Občini Trebnje je največ glasov v prvem krogu oz. slabo polovico zbrala Mateja Povhe, v drugem krogu se bo pomerila z županom Alojzijem Kastelicem. V Občini Mokronog-Trebelno se v drugem krogu obeta dvoboj med dolgoletnim županom Antonom Mavrom, ki je v prvem krogu dobil dobrih 46 odstotkov glasov, in njegovim tekmecem Francem Glušičem, ki je dobil slabih 43 odstotkov glasov. Mestno občino Novo mesto bo še naprej vodil Gregor Macedoni, Občino Črnomelj Andrej Kavšek, Občino Semič Polona Kambič, ki ni imela protikandidata, Občino Žužemberk Jože Papež, Občino Šentjernej Jože Simončič, Občino Škocjan Jože Kapler, Občino Šmarješke Toplice Marjan Hribar, Občino Mirna Dušan Skerbiš, Občino Mirna Peč Andrej Kastelic in Občino Straža Dušan Krštinc.

Osrednja informativna oddaja 21.11.2022