gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kam se bo selil del Melamina?

Piše: R.K.

Čas objave:
13.07.2022 13:04

V današnji osrednji informativni oddaji: Najprimernejša lokacija za del proizvodnje Melamina med Ribnico in Kočevjem; Novomeško sodišče z novimi prostori; Na Senovem gradijo.

SVET NA KRKI

Vlada je na petkovi seji sprejela sklep o podaljšanju zakonske omejitve vpoklica policistov za več kot 30 dni v koledarskem letu, saj je treba nadomestiti odsotnost večjega števila aktivnih policistov. Ministrstvo za notranje zadeve pričakuje, da bo 30-dnevna omejitev presežena za okoli 30 odstotkov. Policija bo pomožne policiste, trenutno jih ima sklenjeno pogodbo 622, vključila v obvladovanje varnostne situacije v času turistične sezone, so odgovorili na ministrstvu. Opravljali bodo tudi naloge v času povečanega števila športnih in drugih prireditev, povečane pa bodo še aktivnosti na področju dela s tujci.

Banke so v prvih petih mesecih ustvarile 174 milijonov evrov dobička pred obdavčitvijo. Ta je bil sicer zaradi višjih operativnih stroškov ter oblikovanja neto oslabitev in rezervacij za 18,2 odstotka nižji kot v enakem obdobju lani. Se je pa maja medletna rast posojil nebančnemu sektorju ponovno zvišala zaradi povečanja stanovanjskih posojil.

KRKA DOMA

Komisija za nadzor sanacije po nesreči v Melaminu se je pretekli teden sestala na drugem sestanku. Po besedah njenega vodje Antuna Gašparaca so si člani med drugim ogledali območje na meji med občinama Kočevje in Ribnica, ki se omenja kot eno od najprimernejših za preselitev najnevarnejšega dela proizvodnje v Melaminu. Stanje v Melaminu se sicer po besedah Gašparaca, tudi poveljnika Civilne zaščite v Kočevju, počasi normalizira. "Iz podjetja so bile odstranjene vse vnetljive in druge nevarne snovi, odstranjene je okoli 95 odstotkov poškodovane opreme, kot so cevovodi, rezervoarji in ostalo, protipožarni sistemi v podjetju znova delujejo. V roku 10 dni bo odpravljena tudi t. i. rdeča cona, ki je bila vzpostavljena po nesreči in kjer je veljal poseben režim," je povedal. Komisija naj bi se naslednjič sestala predvidoma 16. avgusta.

Ministrstvo za pravosodje namerava od Term Krka kupiti del prostorov v poslovnem kompleksu Hedera na Ljubljanski cesti 26 v Novem mestu in jih nameniti za potrebe novomeškega sodišča. To bo med drugim dobilo dodatne prostore za arhiv. Osem delov omenjene stavbe je trenutno že v lastništvu ministrstva, v njih pa deluje del novomeškega sodišča. Z nakupom preostalega dela stavbe in dodatnim enostavnim gradbenim posegom bo sodišče pridobilo dodatne prostore za delovanje, med drugim za razširitev arhiva.Ministrstvo bo za poslovne prostore s površino 659 kvadratnih metrov, arhivske prostore v kleti s površino 179 kvadratnih metrov in parkirna mesta s površino 161 kvadratnih metrov odštelo 855.000 evrov. 

V okviru projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju spodnje Save« Mestna občina Krško na Senovem gradi fekalno kanalizacijo. Skupna vrednost gradbenih del znaša 1,2 milijona evrov, od tega bo nekaj več kot 67 % sofinanciranih iz evropskega kohezijskega sklada in države. Na ustrezno odvajanje in čiščenje odpadnih komunalnih voda bo do leta 2023 priključenih sedem ulic oz. odsekov ulic. Gradbišča so trenutno na severnem delu Tomšičeve ceste, na Cesti 3. julija in na Cesti bratov Zorko, kjer bodo zaključena v drugi polovici letošnjega leta. Na Tomšičevi cesti in na Cesti 3. julija je v teku pridobivanje spremembe gradbenega dovoljenja zaradi sprememb trase kanalizacije. Na Cankarjevi cesti pri Metalni so gradbena dela končana, predvidoma konec tega tedna sledi še asfaltiranje ceste. V letošnjem letu se bodo začela tudi dela na odseku Cankarjeve ceste na južnem delu Senovega. Celotna vrednost projekta znaša 1,8 milijona evrov.

Osrednja informativna oddaja, 13.7.2022