mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Karierni sejem na novomeški Ekonomski šoli

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Bučki pri Škocjanu je zaživel varstveno-bivalni center; Karierni sejem na Višji strokovni šoli novomeške Ekonomske šole; Teden splošnih knjižnic obeležujejo tudi v Krškem; Lokalne volitve 2022: Mirna predvolilna kampanja v Krškem.

SVET NA KRKI

Finančna uprava vnovič opozarja na lažna sporočila glede preplačila davka, ki jih v zadnjem času prejemajo številni zavezanci. V sporočilu prevaranti zavezance obveščajo, da je bila njihova zahteva za samodejno vračilo davka odobrena, ob tem pa jim ponujajo povezavo na spletno stran, kjer lahko zahtevajo vračilo. Na finančni upravi zato vse zavezance ponovno pozivajo, naj bodo skrajno previdni in prevarantom ne nasedajo.

Včeraj popoldne je v središču Ljubljane prišlo do fizičnega napada, v katerem je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval žensko, nato pa s kraja pobegnil. Žrtev so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer se še vedno bori za življenje. Policisti so osumljenca, ki je pobegnil peš, kmalu po napadu prijeli in ga pridržali. Po prvih podatkih policije je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva v Sloveniji. Motiva za dejanje za zdaj še niso ugotovili, se pa osumljeni in žrtev poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja.

KRKA DOMA

Ekonomska šola Novo mesto – Višja strokovna šola je danes pripravila Karierni sejem, ki je potekal v obliki minutnih sestankov. Namen sejma je bil v okviru učnega procesa pripraviti študente na razgovore za delo. Na dogodku je bilo prisotnih 10 delodajalcev, med njimi tudi radio Krka, vsakemu pa se je predstavilo 15 študentov, ki so delodajalce nagovorili s polminutnimi predstavitvami.

Občina Škocjan je na Bučki včeraj uradno odprla varstveno-bivalno središče, ki ga bo upravljala enota Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije. Naložba je stala nekaj manj kot 950.000 evrov. V središču naj bi po prvotnih načrtih mesto dobilo šest do osem odraslih varovancev z območja širše Dolenjske. Gre sicer za nastanitveno enoto, ki osebam z motnjo v duševnem in telesnem razvoju omogoča bivanje v skupnosti zunaj primarnih družin in vključitev v okolje.

Knjižnice po vsej Sloveniji ta teden praznujejo Teden splošnih knjižnic. V prihajajočih dneh se bodo tudi v Valvasorjevi knjižnici Krško zvrstili različni dogodki, s katerimi želijo nagovoriti vse prebivalce v lokalni skupnosti, in sicer literarna srečanja, lutkovne predstave in vodeni ogledi knjižnice, do konca tedna pa nudijo tudi brezplačni prvi vpis v knjižnico. Teden splošnih knjižnic se bo zaključil v petek z Dnevom splošnih knjižnic v Krškem.

LOKALNE VOLITVE 2022

V Mestni občini Krško, najmlajšimi med 12 mestnimi občinami v državi, se po napovedanem odhodu župana Mirana Stanka, ki je občino vodil zadnjih dobrih deset let, za položaj poteguje šest dokaj izenačenih kandidatov. Odhajajoči župan je opozoril, da se bo moral njegov naslednik soočiti z morebitnim umeščanjem in gradnjo drugega bloka Nuklearne elektrarne v Krškem in številnimi izzivi, povezanimi s tem projektom.

Osrednja informativna oddaja 16.11.2022